Va salut!
Am un acvariu de 200L, distrus de BBA.
Vreau sa ii dau restart. Arunc tot din el, substrat, pietre, radacina.
Intrebarea e cum sa procedez cu filtrele, incalzitorul, acvariul in sine? Ce pot o sa fierb, gen mediile filtrante (matrix), filtrele in sine, mai putin partea cu motorul, care ar trebui curatata cu ceva. Oare e de ajuns?
Cu acvariul cum sa fac, cu ce sa il curat?
Multumesc!!
Salutare!
Poti sa arunci substratul dar pietrele si radacinile le poti curata ff bine cu clor clasic, adica le tii in Clor cateva ore si BBA ul moare, dar apoi trebuie sa le speli fff bine.
Cel mai sigur e sa le arunci, dar poti si sa le scapi prin curatare cu Clor Clasic.
Filtrul il cureti cu apa calduta la dus, speli si matrixul cu apa calda la dus. Sa nu cureti filtrele si materialul cu clor clasic.
Acvariul, cu sare neiodata si otet....si clor in caz ca nu trece...atentie la silicon pe unde pui clor...si speli bine bine la dush cu apa calduta.
Eu nu as pune clor pe partea cu silicon....acolo doar sare si otet eventual.
Sau, cred ca este prin comert dezinfectant acvariu sau ceva solutie pentru curatare acvariu: https://www.nevertebrate.ro/acvarist...re-acvariu-55/
Inspira te de pe aici, eu nu am folosit niciodata solutii de astea...doar sare neiodata, otet etc.
Acvariu 450L,Temp:25,Filtru 2xEheim 2080,Nisip Cuart 0,8-1mm,cioate.Pesti:3 manacapuru F2+6 pinoy,25 neoni rosii,20 cory,15 ancistrusi&Luri,melci neritine/asasini/substrat;3 Acvarii 54L cu creveti crystal red PRL+Blue dream+red cherry,melci,moss,microsorum etc.