Mulțumesc tuturor pentru aprecieri! Ma bucur că īmi mai apreciază cineva munca!![]()
Foarte frumos. Folosirea materialelor din sticla conteaza mult.
Mulțumesc tuturor pentru aprecieri! Ma bucur că īmi mai apreciază cineva munca!![]()
Mai mult algele.
Decat 2 ore cu 80% mai bine 3 cu 60%, apoi mai cresti intensitatea putin daca nu se vad rezultate.
Oricum este foarte frumos si asa cum arata acum.
Sa nu vrem sa fie cum ne place, sa fie cum a lasat natura, si ne va fi mai bine - Daniel Dumitru
" Natura " Taraboste " Gazonul japonez "
https://youtu.be/-b0VuvrVcaY
Recomand calitate maximă. Asa arată la 260 de zile acvariul meu. Lumina a primit un mic boost de la 3 ore 60% īn perioada de maximă iluminare la 4 ore 70 %. Rezultatele au īnceput să se vadă, HC ul a īnceput să īși dea drumul.
...cat CO2 bagi si cum (ma refer la perioada, mod de dizolvare, etc)
multumesc!
puterea exemplului la nivel de individ conteaza!
Intr-o perioada am băgat non stop, dar noaptea mergea degeaba. Acum merge undeva la 12 ore controlat de o priza programabila , iar de dizolvat folosesc un atomizor asemanator celor de la Sera pe outul filtrului extern. Iar cantitatea o dau īn funcție de ce īmi spun plantele.
Foarte frumos !
Acesta este rezultatul dupa o luna de la modificarea timpului si intensitati de iluminare, dar nu pune totul doar pe seama acestei modificari. Eu spun ca ar mai fi trebuit lasat asa inca o luna, apoi sa maresti timpul la h 03.30' cu 60% , dupa care h 04.00' cu 60% si de aici poti sa cresti intensitatea pana la 65 % .
Mai bine pasi mici in perioade de timp lungi, sa poti face observati clare, decat cresteri mari in perioade scurte si sa nu poti intelege de unde provine o eventuala problema.
Acum ( h 04.00' cu 70%) depasesti cumva raportul optim pe care l-ai avut ( h 03.00' cu 60% ) si trebuie sa adaugi macro, micro si CO 2 in raport cu cresterea intensitati luminoase, deoarece dupa 3 ore plantele nu mai au ce procesa, sau vor mai avea o perioada de timp pana cand se vor epuiza rezervele din coloana de apa. Tu nu ai cum sa observi eventuale carente intr-un interval scurt de timp pentru a lua masurile necesare. Deci mareste doza de fertilizare si mai scade putin Ph-ul.
Felicitari !
O seara placuta !
Sa nu vrem sa fie cum ne place, sa fie cum a lasat natura, si ne va fi mai bine - Daniel Dumitru
" Natura " Taraboste " Gazonul japonez "