Asa se intampla si la a mea, in afara de aspectul estetic,nu cred sa fie o problema, dimpotriva, te ajuta la replantare, dar mai asteapta pareri ale colegilor experimentati.
salutare, plantele mele cred ca au o problema
nu stiu daca este normal sa le creasca radacini de jos pana sus
cred ca se vede in poza atasata, la ludwigia cum ii iese radacini peste tot, aproape pana in varf.
din punctul meu de vedere este cam inestetic, e ok sa tai acele radacini? sau ce sa fac?
Asa se intampla si la a mea, in afara de aspectul estetic,nu cred sa fie o problema, dimpotriva, te ajuta la replantare, dar mai asteapta pareri ale colegilor experimentati.
Ludwigia, Hygrophila, Limnophila, Rotala,... cam toate plantele de acest gen produc radacini aeriene. Daca lumina este puternica, ele au tendinta de a se intinde si radacinile aeriene le ajuta la fixare. Nu stiu de ce le consideri inestetice (mie imi plac si chiar formeaza o mica "jungla" in care se adapostesc Borarasii, crevetii) insa e o chestiune de preferinte personale. Daca nu-ti plac le poti tunde insa, cum bine a spus colega Alina, sunt utile pentru hranirea plantei si pentru replantare. Asadar, cu precautie!
Ma gindeam ... daca as putea cumpara timp, as fi cel mai sarac om de pe pamint.