Mi-am restartat nano-ul si l-am populat cu 12 pesti, 6 microrasbora galaxy si 6 clown killifish. Apa e bine oxigenata. A stat inainte de a fi pusa in acvariu la declorinat mai mult timp. Am tratat-o cu solutiile FB7 (bacterii pentru ciclare) si cealalta pentru asigurarea parametrilor de calitate, ambele de la Dennerle.
Problema ar fi ca majoritatea clown killi stau la suprafata apei. Cativa se plimba in zona de mijloc a acvariului unde stau (si am observat ca se joaca) micror. galaxy. Care ar putea fi motivul pentru care stau la suprafata?
I-am cumparat de la Coralis din Bucuresti. Trimit si in tara. Pretul nu a fost mare, 9 lei/bucata. Si au mai multe specii nano daca esti interesat. http://www.coralis.ro/ . Lucreaza si duminica pana la ora 14.
Multumesc pentru sfaturi dar in nano-ul meu pot fi tinuti si nano pesti precum microrasbora galaxy care din cate stiu traiesc in bamcuri de minim 5-6. Chiar si pe mancarea de la Dennerle pentru nano pesti este o imagine cu microrasbora galaxy. Ceea ce ma mai ingrijoreaza in acest moment legat de mancare este ca microrasbora nu prea mananca de la suprafa.
Ai acolo doua specii de pesti care traiesc in apa cu parametrii total diferiti. Microrasboarele, in mediul natural, traiesc in apa cu ph 7,4-7,8, in timp ce annulatus, ca sa-i oferi conditii decente are nevoie de un ph de 5-6.
In afara de asta, daca toata lumea spune ca ai suprapopulat inseamna ca totusi au dreptate. Mai ales cand ai un filtru ca suporta maxim 20 de creveti ca vietuitoare.
Le pui pur si simplu deasupra substratului si o sa faci gazon de moss. Cele mai bune paduri sunt alea duble, cu moss la mijloc si creste prin ochii de sita, pana acopera tot.