deci nu poti renunta la filtru extern iar acea pompa posibil tragea aer fals pe undeva, avea ceva nisip sau mizerie pe la rotor de facea zgomot, spala rotorul.
Salut! Am un filtru DIY, din plexiglas, umplut cu piatra ponce, care funcționa cu o pompa Eheim typ 1002, serie 10024, 2 m. īnălțimea coloanei de apa. Azi dimineață făcea un zgomot anormal, deci am oprit filtrul și am plecat la servici. In acvariu mai am un filtru intern Juwel Bioflow 3.0, cu set de burete original. Cānd am ajuns acasă, am demontat pompa, am pus-o in lighean s-o probez. Pompa funcționează, dar coloana de apa are doar 20 cm. īnălțime. Acum īntrebarea este dacă mai pot sa repar aceasta pompa sau trebuie sa caut alta. Cu ce m-ati sfatui sa o īnlocuiesc? Eu m-am gāndit sa renunț la filtrul exterior și sa mai iau un Juwel Bioflow 3.0, sa bag in ambele piatra ponce din cel exterior. Voi ce ziceți?
deci nu poti renunta la filtru extern iar acea pompa posibil tragea aer fals pe undeva, avea ceva nisip sau mizerie pe la rotor de facea zgomot, spala rotorul.
L-am mai montat o data in seara asta, după ce am curățat pompa, și intradevar, trage aer fals. S-a fisurat plexiglasul la o īmbinare. Stie cineva cu ce se lipește? Ma gāndesc sa īncerc maine cu bucatele de plastic sau tifon lipite cu silicon. O seara buna!
foloseste super glue gel Loctite
Mulțumesc mult pentru ajutor, dar filtrul meu a decedat. In timp ce īncercam sa-l lipesc, l-am plesnit mai rău. Trebuie sa ma orientez spre un filtru nou sau second. Daca aveți vreo sugestie, o citesc cu plăcere.
Daca e vorba de acvariul ala de 200x37x37...sfaturile o sa depaseasca cu mult bugetul tau. Cel mai bine era sa-i faci sump. Poti sa incerci cu un Sun-Sun 303A. Cristi il vinde cu 320 de lei. Sfatul meu este daca poti sa bagi doua filtre Aquael Minikani 120. Te costa 400 de lei amandoua + medii de filtrare, presupunand ca lasi doar buretii si umplii restul cu siporax deci inca 180 de lei. Daca mergi pe minikani sa stii ca astea se amorseaza manual. Ideal este sa ai o pompa mica de apa sa pompeze pe in (asta daca te hotarasti sa pui pompa de la filtru extern pe out)
Imi cer scuze, am uitat sa mai actualizez profilul. Am un acvariu 120x35x55, Lxlxh 4 corry, 2 ancistrusi, 2 scalari maturi, moly, xifo, neoni. E un pic suprapopulat, de aceea imi trebuie filtrare suplimentara, donez mereu din pesti, aproximativ 200 buc. in ultimul an. Ma gandesc sa mai iau un filtru intern Juwel bioflow 3.0. Dar imi trebuie si un filtru extern. In acvariu mai am un filtru intern Juwel Bioflow 3.0, cu set de burete original.
salut
nu cheltui banii aiurea
wiltec are filtre ieftine https://www.wiltec.de/checkout/cart/
Mulțumesc rodoselada, m-ai ajutat sa iau decizia corecta!