Originally Posted by
goodmans
Daca ai golit iazul trebuie sa o iei de la 0 cu ciclarea lui.
Trebuie sa ai grija si cu schimburile prea dese de apa,la un volum mic al iazului iar risti deciclare.
Filtrele sub presiune ofera o filtrare biologica destul de slaba.
Daca vrei sa-ti dai seama unde e problema,nu mai goli iazul.Cand apar algele care te supara,cauta sa cureti filtrul (elimini mizeria din el) cat mai des,eventual la 2 zile.O sa vezi ca in maxim 1-2 saptamani algele incep sa dispara de unde vei trage concluzia ca filtrul nu corespunde iar filtrarea biologica este slaba.Exista 2 variante in filtrare: sa "procesezi" mizeria rezultata de la pesti/plante/mancare/etc sau sa o elimini cat mai repede din circuitul iaz/apa/filtru.
Prima optiune implica filtre de dimensiuni foarte mari cu materiale adecvate pt filtrarea biologica.A doua optiune implica un filtru sieve sau sa cureti cat mai des filtrele actuale.
Eu am ceva alge doar primavara.Cu cat se incalzeste mai tare apa cu atat functioneaza mai bine filtrarea biologica.
Am vazut iazuri outdoor cu filtrare foarte buna,chiar foarte buna,dar care aveau si ele alge in perioada primaverii asa ca m-am mai calmat.