deflagratie = s. f. Ardere explozivă a unui corp (cu flacără sau cu scāntei), care se propagă cu viteză relativ mică
conflagratie = s. f. Conflict armat de mari proporții, război īn care sunt atrase numeroase state
Sa va manince "rechinii" din acvariu !
Nu ai jignit, de teama, dar ai gindit. Nu ma mira! Sa iti mai zic de cacofonie? Nu consider ca meriti sa cunosti tu punctul meu de vedere si nici sa ma inveti geografie!
Sa va manince "rechinii" din acvariu !
Nu īnțeleg de ce se iscă pasiuni din nimic. Ai greșit, te-a corectat omul, nu ți-a dat īn cap. Era mai cinstit să spui "merci de corectură, editez acum postul".
Cristi Ionescu și-a spus punctul de vedere, de ce trebuia atacat? Nu de aia e democrație, ca să aibă toată lumea un punct de vedere?
Și la vārsta ta, trebuie să-ți atragă cineva atenția că nu e frumos să jignești?
[QUOTE=avl;539385]Ce treaba are ce stim noi, cu realitatea? Da poate ar fii pierdut Rusia razboiul dar sigur, sigur fara ei noi nici macar nu-l incepeam. Nici nu mai conteaza atat timp cat toata lumea cunoaste acea deflagratie ca razboaiele Ruso-turce. Numai noi ii zicem razboiul de Independenta. La fel si in primul razboi modial: rusii faceau revolutie si se retrasesera din razboi, noi tineam tot estul coordonati de generalul Berthelot si cativa soldati francezi si la Versailles de abia a reusit delegatia romana sa intre. Tu crezi ca-i pasa cuiva de ce stii tu sau care credem noi ca-i realitatea? Crezi ca la Yalta daca durea pe cineva de tine, nu spunea Churchill sau Roosevelt: stai bai nea Stalin ca si romanii ne-au ajutat? Crezi ca intereseaza pe cineva ca singura batalie aeriana pe care aliatii nu au castigat-o niciodata a fost batalia pentru Ploiesti si ei au inceput sa constientizeze ca, dupa ce s-au intors inapoi cu doar 30% din bombardierele care decolasera din Sicilia, daca nu intorc romanii armele s-ar putea sa dureze cu un an mai mult razboiul?
Pai nu-i iubesti da i-ai pupat bine in fund (nu ma refer la tine, ci strict istoric) si dupa plangem ca ne-am luat-o de la ei. Romanii trebuiau sa se trezeasca de cand l-au tradat rusii pe Tudor Vladimirescu. Nu e vina rusilor ca noi tot am continuat sa ne aliem cu ei si ei ne-au tras-o din toate pozitiile.
Hitler nu i-a cucerit pentru ca rusii aveau tehinica militara net superioara nemtilor (T34 spre exemplu). Eu chiar cred ce a scris Suhorov pentru ca este foarte bine argumentat.
Sunt de acord cu tine, Romania a fost mereu prea mica intr-un ocean de interese, interese pt resursele detinute (petrol, aur) de aceea au existat si aliante cu "prieteni" ca sa scapi de alti "prieteni". Dupa intelegerea dintre Hitler si Stalin de a imparti Europa era destul de clar ca Stalin nu va renunta la estul Europei chiar daca ne-ar fi sustinut si tatal lui Roosevelt, tot acelasi lucru se intampla: Rusia era in colaps si avea nevoie de jaful economic de la tarile aflate sub cortina de fier sub pretextul bineinteles de daune de razboi...
Daca ar fi strict sa ne raportam la frontul de est sincer nu cred ca Rusia avea vreo sansa daca Germania ipotetic lupta pe un singur front. Tiger-ul era echivalentul lui T34 ca si dotari, numai ca a fost depasit numeric. Si da, Rusia dispune de resurse nelimitate, aici a fost avantajul ei coroborat cu ajutorul vremii.
Nihil sine Deo!
Cine l-a atacat pe Cristi? eu mi-am spus parerea despre refuzatul la export care a facut afirmatiile, marele istoric. Tocmai pentru ca avem toti un punct de vedere, mi-l exprim pe al meu. Oricum nu era vorba de Liiceanu ci de Patapievici, i-am confundat eu.
Cat despre fasaituri din astea, cu corectat cate un cuvintel in ziduri de text, daca pe tine te incanta .... savureaza-le. Mie mi se par penibile.
@Tantanka din cate am inteles, nu stiu cat de corect este, nu sunt evrei oricum. Ta-su facea parte din NKVD si dadea teroare prin Cernauti. Dupa ce a capitulat Germania a fost trimis in Romania si la un moment dat era lider de baza in PMR si a ocupat chiar functia lui Mugur Isarescu de astazi, la DCM-ul de atunci. Ca sa tina chipurile moneda in frau semna celebrele schimburi comerciale cu Rusia: noi le dadeam graul si ei ne luau porumbul (castiga toata lumea nu?).
@roshadow daca nu ai un punct de vedere, in legatura cu acest topic, nu faci decat sa recunosti ca esti un bagator de seama, fara opinii. Nu te invat geografie, am considerat doar ca este bine sa stii unde se afla tara, care face subiectul acestei discutii. Nordul este in partea de sus a hartii.
@avl: hehe... NKVD-isti, acum GDS-isti... daca mai ai dubii referitor la originea lui, analizeaza-l antropologic, ca la asta merge usor: ia o poza frumoasa, cu şauru' ala de Pleşu cand era mic:
http://www.formula-as.ro/magazine/at...9081-large.jpg
... si inca doua:
http://jurnalul.ro/stiri/observator/...nu-680271.html
https://angela2008furtuna.wordpress....ngela-furtuna/
Macropodus, Aphanius, Valencia- pesti exotici de clima subtropicala si temperata
@avl:
referitor la China si USA: este irelevant ce datorii are USA catre China cat timp datoriile sunt in USD. Tocmai pentru ca dolarul este o valuta in care se tin rezervele, USA poate sa aplice sanctiuni care sa duca la pierderi mai mari. Si cum ziceam, ar putea sa printeze oricand dolari.
Referitor la istoria Ucrainei: nu o sa incep o discutie legata de identitatea lor nationala, dar este vorba de principiu: si daca Ucraina s-a format IERI, in afara granitelor Rusiei, nu exista NICIUN argument care sa justifice invazia Ucrainei.
Din ce spui tu se intelege (fara s-o spui direct) ca asta este, suntem vecini cu rusii, sa ne obisnuim. Eu zic ca mai sunt cel putin doua cai:
- cum sunt eu inclinat sa fac: sa-mi iau talpasita - repet, este mai mult "metaforic", in mod sigur o sa fac un gest din ala stupid sa ies cu prastia la granita
- cum zice Dan: sa ne aratam coltii (adica sa iesim cu prastia la granita)
Ca idee, istoria in cazul de fata ma lasa rece. Putin imi pasa ca nu stiu care era cuman, ca nu stiu ce decurion l-a omorat pe Decebal, deci nu s-a sinucis cum stim noi, etc. Astea sunt probleme academice. Una este sa-ti inchipui scenarii, alta este sa facem pe academicienii, ca nu suntem
Ma enerveaza ca m-am nascut si m-am inmultit aproape de rusi.
The Force can have a strong influence on the weak-minded.
Am corectat ca nu este vorba de Liiceanu. Ultimul om , ala, de Patapievici urla ca ne tragem din betivi si curve, ca romanul e nascut sa se tarasca si Eminescu este scheletul din dulapul nostru. Oricum ce mi-e Liiceanu, ce mi-e Patapievici.
Pe Plesu nu-l urasc asa mult dintr-un singur motiv: macar cat a fost ministru a initiat si a finalizat Muzeul Taranului Roman.
LE:
@Haplo pai este foarte relevant pentru ca ajungi sa printezi de valoarea bancnotei nu mai acopera nici macar costul de productie si ajung americanii din "middle class" sa traiasca prin corturi. Sanctiuni sa ce? Cam ce sanctiuni pot fi puse Chinei? Deja sunt domenii intregi in care au facut dumping vreo 20 de ani si acum au monopol complet pe acele nise. Ca sa nu mai spun ca 80% din corporatii au productia in China. Pune-le sanctiuni la aia acum...
Pai tocmai asta este ideea ca Ucraina nu s-a format, a fost formata. Adica tu daca iti cumperi casa langa mine, din banii tai, nu am nici un drept in curtea ta; daca iti fac eu casa, din materialele mele, pe banii mei si semnatura mea, o daram cand incepi sa asculti muzica clasica, in loc de manele, pentru ca ma zgarie pe timpan.
Tu poate nu tii cont de istorie dar aia unde te duci tu sa emigrezi (oricare ar fii ei) sa scapi de rusi isi cunosc foarte bine istoria. Tocmai de aia tu o sa fii un venetic din alta tara, care a fugit de greu si trebuie sa-si rupa carca sa aibe dreptul sa traiasca in tara construita de ei.
Rwanda e foarte departe de Rusia, la urmatoare reincarnare fa o cerere sa te nasti si sa te inmultesti acolo. Sau Somalia.
Last edited by avl; 17-02-2015 at 15:07.