Page 1 of 6 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 52

Thread: Ucraina

Very high member
    Post (Dis)Likes

Ucraina

Cine mai are emotii?
    The Force can have a strong influence on the weak-minded.

Member
    Post (Dis)Likes
    Pentru cine? Pentru Ucraina, o tara incropita din alte tari?
    Dupa parerea mea, soarta Urainei este conoscuta de mult timp si acum sunt spectacole ( trebuie sa ne faca si noua o poveste, sa ne furnizeze niste argumente)
    Orice criza economica se stinge cu un razboi mondial, probabil ca va fi unul.
    Sa vedem ce patim noi, Basarabia si ce isi doreste Orban din Romania.
    Scenariu: Cad la un accord de pace permanent si surpriza dupa un timp iar sunt suparati 'rebelii"

Very high member a.aurel's Avatar
    Post (Dis)Likes
    Acordul de pace e doar o amânare pentru toate părțile implicate în negociere. Am ezitat sa comentez despre acest subiect pe un forum public dar da ...si eu stau cu emoții, cel mai mult ma sperie ca în cel mai negru scenariu nu am ce sa fac.

Very high member
    Post (Dis)Likes
    Problema cea mai mare este ca in USA este un presedinte democrat. Sunt foarte multe voci care critica política lui Obama. Personal, consider ca a dat gres in ceea ce priveste política externa.

http://time.com/3227869/garry-kaspar...-a-war-stupid/ Cand iti spune Kasparov ca esti prost, este cazul sa te simti prost

http://rove.com/articles/569

Indiferent care este vina Ucrainei, mesajul transmis este foarte clar: rusii vor face ce vor, nu sunt foarte impresionati de sanctiuni economice.

Eu ma gandesc sa emigrez in USA.

Aquarium expert BogdanHojbota's Avatar
    Bacău, com. Hemeiuşi, sat Lilieci - uliţa principală, prima la dreapta :P
    Post (Dis)Likes
    treaba-i destul de nasoala, daca va uitati pe liveleaks.com la subiectele despre ucraina, vi se cam face parul maciuca si pielea de gaina. Cum naiba sa tragi rachete in statii de autobuz exact la ora cand pleaca oamenii la serviciu. lovituri special pentru destabilizare.

Daca ISIS e pe alt continent, astia sunt in coasta noastra si n-avem ce face.

nea Putin a redus bugetele pe unele sectoare si a crescut pe 2015 bugetul armatei cu 30% parca.

Very high member dandumitru's Avatar
    Post (Dis)Likes
    Baieti !
    Ucraina isi poarta vina. Ia face parte din comunitatea Tarilor Independente din Federatia Rusa. A depus un memoriu anul trecut prin care solicita iesirea din aceasta alianta. Acest parcurs trebuiea sa se desfasoare in cursul unui an de zile conform acordurilor in vigoare. Ucraina dupa cateva luni de la depunerea memoriu-lui, a fugit de obligatiile pe care le avea timp de inca un an catre Federatia Tarilor Independente . Deci ea inca face parte din Federatie, din acest motiv Rusia este acolo si Europa nu poate face nimic.

Pentru Rusia, iesirea Ucrainei din Federatie nu era o problema daca ramanea independenta si nu adera la UE.Pe acel teritoriu ocupat de ""separatistii pro rusi"" sta toata industria Ucrainei,inclusiv toata industria de armament de care beneficia Rusia.Rusia nu putea accepta o asemenea pierdere. Rusia a pierdut enorm in industria de armament, facand achizitii din Franta, Suedia, Anglia, Israel, Olanda, Italia, Spania, chiar si SUA, tari care acum au impus un embargou.

Haplo, scuzama te rog, dar in aceasta situatie ce reprezinta aceasta atitudine "" Eu ma gandesc sa emigrez in SUA "" in aceasta situatie, nu mai ai nimic de aparat aici, nu ai parinti, frati, rude, proprietati, sa ne gandim ca faci asta de frica, astepti ca alti sa-si bage pielea in foc si apoi sa vii dupa macel sa-ti revendici drepturile pentru ca Obama este democrat. Nu ai sange in vena sa mergi acolo in mijlocul luptelor, dar poti face altceva, sau poate ca nici nu esti luat in calcul, iar singura teama nu poate fi decat ca poti sa fii la momentul nepotrivit in locul nepotrivit. Poate ca ce reprezenta pana acum un avantaj, sa fii in Bucuresti, in momente de genul asta sa reprezinte un mare dezavantaj fiind tinta tuturor atacurilor, mai mult de atat nu are ce sa se intample. Soarta !
    Last edited by dandumitru; 13-02-2015 at 09:53.
    Sa nu vrem sa fie cum ne place, sa fie cum a lasat natura, si ne va fi mai bine - Daniel Dumitru
    " Natura " Taraboste " Gazonul japonez "

Very high member
    Post (Dis)Likes
    Quote Originally Posted by dandumitru View Post
    Baieti !
    Ucraina isi poarta vina. Ia face parte din comunitatea Tarilor Independente din Federatia Rusa. A depus un memoriu anul trecut prin care solicita iesirea din aceasta alianta. Acest parcurs trebuiea sa se desfasoare in cursul unui an de zile conform acordurilor in vigoare. Ucraina dupa cateva luni de la depunerea memoriu-lui, a fugit de obligatiile pe care le avea timp de inca un an catre Federatia Tarilor Independente . Deci ea inca face parte din Federatie, din acest motiv Rusia este acolo si Europa nu poate face nimic.
    Am vazut ca multi sunt de parere ca Ucraina este de vina. Este o parere extrem de gresita.
    Istoric: Crimeea a fost incorporata in Ucraina ca urmare a deciziei lui Hrusciov. Problema este ca prin 1783 Crimeea a fost anexata de Imperiul Rus.
    De asemenea, nu trebuie uitat ce au facut rusii in Ucraina de fiecare data cand au avut ocazia. http://en.wikipedia.org/wiki/Holodomor - asta ca sa intelegem si cum de in Ucraina, in special in regiunile atacate de separatisti, ucrainienii sunt minoritari.
    In ceea ce priveste iesirea/intrarea: problema a fost accelerata de Ianukovici care a intors spatele UE si NATO. Altii au vrut altceva.De obicei, pentru astfel de chestii se face un referendum, se obtine un consens, etc. Ianukovici a ignorat pasii astia. Daca o facea cum trebuie nu se intampla nimic.
    Sigur, in Crimeea s-a facut referendum, insa vorbim despre zone in care au fost aplicate politici de EXTERMINARE si de modificare demografica. In plus, referendumul s-a facut cu senila de tanc pe gat.
    Nimic din ceea ce se intampla acum acolo nu poate fi justificat de o clauza din nu stiu ce tratat. Daca gandim asa inseamna ca orice poate fi justificat daca ai suficient de multe tancuri.
    Daca vrei sa vorbim despre greseli, putem vorbi despre drepturile minoritatilor, dar repet: nu despre asta este vorba, oricum Rusia gasea un motiv sa inceapa scandalul.

Quote Originally Posted by dandumitru View Post
    Haplo, scuzama te rog, dar in aceasta situatie ce reprezinta aceasta atitudine "" Eu ma gandesc sa emigrez in SUA ""!
    Desi a fost o "metafora", sincer sa fiu mi-as face bagajele si impreuna cu sotia si copii m-as cara. Am cam obosit sa-i apar in stare de pace de diversi conationali.
    Spre exemplu, de cand m-am operat la picior si traversez pe TRECEREA DE PIETONI trebuie sa ma apar de biciclisti si soferi nervosi si idioti. Daca as fi numai eu, ar fi alta treaba, dar mai sunt si cu copii dupa mine.
    Ati vazut faza cu copilul de trei ani mort de pneumonie? Am petrecut Craciunul internat cu cel mic cu aceeasi problema. Faza este ca eu am banuit ca are pneumonie si am insistat si am insistat pana au descoperit-o.
    In orice mijloc de transport in comun, dupa ce ca sunt schiop si mai am cate un copil in brate, sa-mi bag cracu daca se ridica cineva sa ma lase sa stau. Nu vorbesc de cei care coboara si vor sa treaca prin mine.
    Deci, despre ce vorbesti tu, Dane? Proprietatile le vand, rudele care vor sa vina vor veni... Oricum, nu despre asta este vorba . Este vorba ca avem un vecin mare si galagios

Post (Dis)Likes
    De acord cu tine in ce priveste sistemul sanitar, indiferenta, lipsa de educatie, bunul simt, comportamentul si aroganta, dar trebuie sa constientizezi ca este numai vina noastra si a modului nostru de a lua atitudine in fata acestor fapte. Daca inainte nu se vorbea de rau despre sistemul politic si de oameni lor de la varf,de frica unei institutii, acum nu mai poti face observatie nimanui, tot de frica, dar nu de frica vreunei institutii ci de frica celui de langa tine. Mai ales ca, pe zi ce trece, devenim din ce in ce mai anarhisti, barbati dar mai periculos femeile, care atunci cand au calcat pe bec nu-si asuma responsabilitatea faptelor.
    Istoria evenimentelor nu mai are importanta, ideea este ca Rusia nu cedeaza pana cand nu obtine ce doreste.Rusia are de implinit un testament care spune ""
    Stapaniti Lumea "". Razboaie au fost, sunt si vor fi intodeauna. Noi am avut noroc pana acum ca inca nu sa uitat al doilea razboi mondial, dar de acum incolo, este posibil orice, mai ales ca tineri din zilele noastre nu stiu mai nimic despre acesta, si mai rau, tineri sunt incarcati maxim cu agresivitate pe care o vor descarca cumva, undeva, candva, mai devreme sau mai tarziu, poate intr-un razboi.
    Poate ti se pare absurd, dar asta este firea umana, care reprezinta un ciclu pace, reconstructie, progres, razboi, pace, reconstructie, progres, razboi. Poate ca acum este randul nostru si al copiilor nostri sa fim contemporani cu un asemenea dezastru.
    Asta este soarta, iar eu nu fug din calea ei !
    Sa nu vrem sa fie cum ne place, sa fie cum a lasat natura, si ne va fi mai bine - Daniel Dumitru

9. Likes vazilian liked this post
    Very high member a.aurel's Avatar
    Post (Dis)Likes
    Quote Originally Posted by Haplo View Post
    In orice mijloc de transport in comun, dupa ce ca sunt schiop si mai am cate un copil in brate, sa-mi bag cracu daca se ridica cineva sa ma lase sa stau.
    Asta nu se întâmplă în toate orașele tarii. In urma cu câțiva ani când am venit în București m-am ridicat de pe scaun pentru a-i ceda locul unei domnișoare din simplu motiv ca ma simțeam aiurea sa o vad stand în picioare în fata mea și mi se părea absolut firesc sa stau eu în picioare, privirea ei nu a fost tocmai prietenoasa a interpretat gestul ca și când as fi vrut sa o agresez.

Oricum e o alta discuție, ce vreau sa subliniez este ca nu se întâmplă peste tot asa. Capitala e deosebita de restul tarii

Nu sunt sigur dacă mai sus prin datoria fata de tara înțelegeți înrolarea în armata, adică atunci când îți iei la revedere de la familie cu o raniță în spate. Eu am crezut ca vremurile alea nu mai exista, le-am auzit în poveștile bunicilor si străbunicilor noștri iar războaiele moderne se desfășoară altfel.

Post (Dis)Likes
    Quote Originally Posted by a.aurel View Post
    Asta nu se întâmplă în toate orașele tarii. In urma cu câțiva ani când am venit în București ............
    Oricum e o alta discuție, ce vreau sa subliniez este ca nu se întâmplă peste tot asa. Capitala e deosebita de restul tarii
    Da Bucurestiul este diferit de alte orase ale tari, pentru ca este ca o curva atuturora la distractii si a nimanui la intretinere !
    Si stii cine strica reputatia Bucurestiului, poate ca nu dar daca stai o ora in orice intersectie din oras, daca stai o ora la o masa in orice moll, daca stai o ora in Ikea, vei vedea cat de evident este ca nu bucuresteni sunt majoritari la calcatul pe bec.

Quote Originally Posted by a.aurel View Post
    Nu sunt sigur dacă mai sus prin datoria fata de tara înțelegeți înrolarea în armata, adică atunci când îți iei la revedere de la familie cu o raniță în spate. Eu am crezut ca vremurile alea nu mai exista, le-am auzit în poveștile bunicilor si străbunicilor noștri iar războaiele moderne se desfășoară altfel.
    "" Datoria fata de tara "" este doar un slogan, de fapt prin inrolare in armata, iti faci datoria fata de tine, de familia si bunurile tale, pentru care au muncit parintii, bunici si toti strabunii tai, pentru ca tu sa ajungi aici. Aurel, vorbesc la modul general,nu fac referire la persoana ta. Chiar daca razboaiele se desfasoara altfel, au acelasi rezultat, asuprit si asupritor.
    Nu stiu cum este mai bine, sa fii sub talpa lui sau sa fii la cele vesnice.

Page 1 of 6 123 ... LastLast