Page 16 of 24 FirstFirst ... 61415161718 ... LastLast
Results 151 to 160 of 239

Thread: matrix kilogramu vs litru

Member
    Post (Dis)Likes
    intai ar trebui sa fie adevarata sau macar sustinuta de ceva dovezi palpabile. Cristi, din punctul meu de vedere, face doar supozitii, bazate pe propria experienta. Evident ca in conditiile in care "demascarea" imbraca formele unui denunt, acesta nu mai reprezinta calomnie, atat timp cat este facut cu buna credinta.
    Ca daca nu, exista si denuntul calomnios prin legile penale. Dar aia e alta discutie care nu isi are rostul aici ...

Sper sa nu se supere Cristi prea tare, ca vreau sa ii fac vanzare la o lampa saptamana viitoare ... sa nu ma trezesc cu ea data de cap

2. Likes kirucd liked this post
    Aquarium expert cristi_ionescu_79's Avatar
    Post (Dis)Likes
    @HadesStar: Sunt in bransa si cunosc realitatea preturilor. D-aia consider ca Marian umbla cu cioara vopsita.

Un client de-al lui a afirmat (@marius11) ca a cumparat produsul respectiv de la Marian si ca seamana cu altceva. Pentru a se convinge ca nu a fost inselat, i-a cerut lui Marian sa-i faca dovada veridicitatii produsului vandut:
    Quote Originally Posted by marius11 View Post
    @marian4232: Domnule Marian, am cumparat de la dumneavoastra un litru de material filtrant biologic. Desi la prima vedere am fost incantat, dupa 2-3 zile a aparut Razvan cu un anunt in care vindea piatra ponce 100% naturala. Cand am vazut pozele postate de dumnealui mi-am dat seama ca eu am acelasi produs in acvariu. Problema este a mea, am cautat ceva mai ieftin(40lei/litru) dar totusi sa primesc ce comand, din aceasta cauza as vrea sa vad si eu un bon, o chitanta. Multumesc
    Marian tace.

Acelasi client sustine ca nu a primit bon/factura la achizitionarea acestui produs de la Marian, administratorul firmei Dream Aquarium SRL RO28372349 J40/4872/2011, firma care conform site-ului www.acvaristic.ro comercializeaza acest produs.
    Quote Originally Posted by marius11 View Post
    Suntem pe un forum, nu cred ca nu am voie sa spun/scriu, produsul l-am cumparat de la marian4232. Prima data am vazut Seachem Matrix la un coleg din Iasi si fata de matrixul meu, acela avea o granulatie mai mare si o culoare putin mai inchisa, dar nu pot sa ma pronunt in privinta calitatii.@Cristi: Care bon fiscal?
    Marian tace.

Pai daca Marian tace, te rog pe tine sa vorbesti in locul lui in continuare ......

Cat priveste lampa pe care intentionezi sa o achizitionezi de la mine .... nu ai sa o primesti in cap, insa ai sa primesti o veioza de la Ikea la pret de lampa SunSun, in loc de bon fiscal/factura si sa primesti o bataie prieteneasca pe umar ca ce dracu ... suntem intre noi acvaristii ... ne formalizam in rahaturi d-astea? ... iar ca garantie ai sa primesti o asigurare de genul: "ma suni, imi spui si rezolvam...eu nu uit niciodata o fatza" ... Multumit?
    Last edited by cristi_ionescu_79; 11-04-2014 at 16:54.
    Si io mi-mic, dar la tucradio-acvariu everyday e BlackFriday .....
    - Dennerle - Giesemann - SunSun - Sera - EasyLife - Aquili - JBL - Dupla - Shirakura - NLS - VIMI - Kent Marine - Hydor - Prodibio - Seachem - Tropica - Hikari - Salty Shrimp - Jebao

Aquarium expert kirucd's Avatar
    Post (Dis)Likes
    Una din dovezi ca ar fi adevarata poate fi schimbarea site-ului, unde initial era
    Seachem Matrix iar acum este Matrix. Si o dovada de genul asta nu poate fi
    stearsa prin modificarea site-ului, exista motoare de indexare a paginilor de web
    unde se poate vedea la un anumit moment structura unui site. Nu prea ai cum
    sa ascunzi in internet o asemenea informatie pentru ca ea e publica si indexata
    regulat.

In rest ramane sa ascultam si niste explicatii realiste a lui Marian. Si sa isi rezolve
    problema intre ei, Cristi si Marian, dar eu as vrea sa aflu care este adevarul.

Iar in privinta Matrixului mai devreme sau mai tarziu vom afla adevarul, interesul
    trebuie sa fie in primul rand al producatorului pentru a nu-si discredita numele in
    piata. Intentionez sa le trimit ceva mostre de Matrix pentru analiza.

O zi buna,
    Dragos

Le intetionez sa trimit niste mostre de Matrix la analiza la Seachem pentru ca
    inspectia vizuala a produsului nu e concludenta, Matrix este tot o piatra ponce
    si poate sa arate ca orice alta piatra ponce, importanta este structura interna,
    care conform Seachem asigura o suprafata potetial colonizabila de catre bacterii
    mult mai mare decat orice piatra ponce de pe piata.
    Last edited by kirucd; 11-04-2014 at 16:59.

Aquarium expert kirucd's Avatar
    Post (Dis)Likes
    Ok, sper sa ma scuze adminii pentru postarea consecutiva am primit raspunsul de la Seachem:

"Dragos,

Thank you for your reply. The Matrix media in all markets is the exact same material, and is all packaged here in the exact same warehouse.

As I explained in the earlier email, the weight (in grams and ounces) is listed on each package as the minimum weight of the product per liter, and is not reflective of the actual weight of the contents inside the package. Generally the actual weight of 1L of product will be much higher -almost double or over double - the 400g listing on the package. The weight is not as important as volume for functionality purposes. The instructions list the volume of media needed for proper colonization of the right amount of bacteria which is why you are purchasing the product not by weight, but by volume.

I hope this further clarifies and answers you inquiry. Have a great day!
    Product Support 102086"

Eu as interpreta raspunsul lor in felul urmator:
    - piatra ponce pe care ei o vand sub denumirea de Matrix poate avea, ca orice alta pitra naturala,
    diferite greutati raportat la volum, minimul fiind 400 de grame per litru, de unde si inscriptionarea
    de pe eticheta. Dar in realitate Matrixul, in general, are in jur de 750-800 grame per litru, dar poate
    avea si mai putin. Foarte probabil pietrele care au o densitate mai mica sint destul de putine, dar cum
    sortarea porbabil se face volumetric si nu pe baza de greutate au hotarat sa puna pe eticheta o
    greutate minima care ar fi 400 grame per litru. Si aceasta greutate nu se intalneste in realitate pentru
    ca probabilitatea ca intr-un borcan de 1 litru sa fie numai pietricele cu densitatea de 400 grame per litru
    este practic 0. In consecinta greutatea specifica a Matrixului este aproximativ 752 grame per litru asa
    cum reiese si din articolul unde este descrisa metoda de testare a suprafetei specifice.

Asteptam comentarii

O zi buna,
    Dragos

P.S. asta nu inseamna ca nu voi trimite niste mostre la Seachem pentru analiza

6. Likes razvan_toth liked this post
    High member Laurentiu Cluj's Avatar
    Post (Dis)Likes
    Mie mi se pare logica explicatia lor...e si normal sa fie asa ! Ca doar nu-i fac nimic acelei roci ca sa aiba greutate mai mica.
    Si de aici rezulta ca,practic diferenta dintre piatra ponce si matrix este ZERO...atat doar ca e impachetata in alt depozit cu alte manusi )

8. Likes razvan_toth liked this post
    High member catalinbgs's Avatar
    Post (Dis)Likes
    Dar daca spun ca materialul este identic indiferent de ambalaj, de ce in borcanul de 1l este matrix uniform ca si marime, granulatie si structura, iar in galetile mele am gasit granulatie de la 5mm la 3cm, culori ca la sorcova si structuri diferite?

Senior Member roshadow's Avatar
    Post (Dis)Likes
    Legat de Matrix.. si poate ne explica si de ce apar pietrele alea... nematrix !

Cind am cumparat eu au sortat si scos pietre cei care au vindut ! Dar daca nu erau corecti vinzatorii... le bagau si pe alea pe banuti de matrix ? :P
    Sa va manince "rechinii" din acvariu !

Junior Member
    Post (Dis)Likes
    Dragos, eu asta am vrut sa aud, practic, piatra ponce si matrix-ul fiind piatra ponce au aceiasi densitate.
    Daca au aceiasi densitate, rezultand aproximativ aceiasi greutate per 1 litru, inseamna ca si structura lor de canale interne este aproape la fel. Inca o chestie care vreau sa o spun este urmatoarea, are canale interne deoarece pluteste. Eu personal am in filtre granulatie 22-40mm video-ul spune tot http://www.youtube.com/watch?v=JO4NiPBIFTc - exista canale interne altfel nu ar fi plutit. Colegul gupidu a cumparat granulatie 6-12mm, mi-a spus ca si lui mai mult de jumatate i-a plutit in momentul in care a spalat-o -- rezulta ca are canale interne. Granulatia care ar fi aratat ca si matrix-ul vandut in borcan este 10-20mm dar din pacate nu a avut ca aduceam din acel tip sa vad si eu exact.

Ce am observat eu ca in sacul cu granulatie 6-12mm cam jumatate era granulatie catre 10mm, restul era mai mica si chiar mai mica de 6mm. Acesta a fost si motivul pt care eu am cumparat pt mine personal granulatie mare si nu am aruncat nici o "boaba" cum ar veni.

Nu vrei sa facem un test. Cred ca mai am in pivnita ceva granulatie mica si granulatie mare, uscate (ma refer cam juma de litru in total ca nu mai este). Sa le trimiti alea si sa le analizeze. Spui ca este matrix. Fara sa trimiti nimic altceva. Sa vedem ce spun ei

P.S: in felul acesta vom vedea daca seachem-ul isi da seama de diferenta. Daca nu isi da seama si el va afirma ca este matrix, sa ne gandim atunci ce baga el in borcane si galeti si cat au platit unii in magazine.
    Last edited by razvan_toth; 11-04-2014 at 18:55.

Member
    Post (Dis)Likes
    cum eu habar nu am care e densitatea ma retrag din discutie ... prefer sa nu devina lumea acida din cauza unei pareri...

Aquarium expert BogdanHojbota's Avatar
    Bacău, com. Hemeiuşi, sat Lilieci - uliţa principală, prima la dreapta :P
    Post (Dis)Likes
    Ca la noi....

Topicul ar trebui splituit( foarte serios) in doua:
    Sachem Matrix: litru vs kilogram ( foarte interesant)

Aruncatul cu noroi: eu Ionescu te provoc pe tine Marian (neinteresant )

Cristi, daca vrei sa-l faci pe Marian fa-l la vanzari si scoate-l de pe piata, da nu-l scoate fotomodel punandu-l sa se fotografieze in diferite ipostaze pe o galeata
    Last edited by BogdanHojbota; 11-04-2014 at 21:10. Reason: uitat doua paranteze

14. Likes polsen_h, solomonking, pork liked this post
    Dislikes bondo, kirucd, Nimeni disliked this post
Page 16 of 24 FirstFirst ... 61415161718 ... LastLast