Results 1 to 3 of 3

Thread: O lampa DIY 2x18w T8 de buget

Junior Member
    Post (Dis)Likes

O lampa DIY 2x18w T8 de buget

Lampa este facuta din canal de cablu (patcablu) de 60x40, la capete am folosit coturi externe (accesorii ale canalului de cablu). Coturile si o bara de canal cablu se pot gasi la orice magazin de electrice mai rasarit, la pret de aproximativ 20 lei.

S-au folosit 2 balasturi electronice Lohuis de 18W, care vin cu toata conectica necesara, cumparate din Dedeman la 14 lei bucata. Sunt montate in compartimentul din mijloc, intre cele doua neoane.

Reflectoarele sunt Sera ( am evitat construirea lor home datorita formei specifice, dar cred ca se pot face acasa, din material plastic indoit la dimensiuni si acoperit cu autocolant oglinda, dar nu se scuteste mare lucru ca pret si nu se atinge calitatea celor din fabrica. Pret 60 lei ambele reflectoare.

S-au mai folosit elemente de imbinare (suruburi, adeziv).

Lampa permite montarea de neoane suplimentare prin adaugarea unui modul central sau a altora doua laterale. Se poate face o astfel de lampa si pentru T5, de asemenea pentru orice dimensiune de acvariu, mai mult se poate executa si un sistem de prindere reglabil pe lateralele acvariului.

Se ajunge la un pret de aproximativ 120 lei pentru o astfel de constructie. Satisfactia lucrului facut de mana ta: PRICELESS!!!

Member FloFish's Avatar
    Post (Dis)Likes
    chiar imi place cum a iesit... si eu mi-am facut singur capacul de la acvariu... si satisfactia care o ai la final e... citez: priceless!

High member Laurentiu Cluj's Avatar
    Post (Dis)Likes
    Foarte ingenios ai facut lampa Mihai...felicitari !,cu siguranta se vor inspira multi din ce ai facut tu acolo