Mda... trebuie sa recunosc ca.... nu ti-am raspuns din 3 motive
- am crezut ca glumesti. apoi
- am vazut ca citesti topicul "de scandal"... si am sperat ca prinzi de acolo vre-o idee.
- am citit seara tarziu... am trecut peste si... efectiv am uitat pana astazi.
Acum.... sa o iau scurt si rapid: niste informatii care deja le stii dar totusi le scriu ptr cititorii care nu stiu si vor citi:
- evaporarea apei este cea mai daunatoare in mare masura ptr orice sistem piscicol sa zic asa: pentru ca prin evaporare se elimina apa pura... iar in restul de apa care ramane se vor gasi din ce in ce mai multe toxine, (ca sa ma exprim plastic)
- raportul care l-ai dat tu (1/5) este oarecum gresit in principiu: am inteles ca tu calculezi volumul total de apa evaporat in X timp dar.... in realitate e oarecum invers. Asta daca folosesti acel sistem prezentat de Catalin in topicul respectiv.... de "autocompletare". Sistem care.. in fond este un banal flotor de wc (dupa cum si Catalin mentioneaza). Revenind: daca folosesti acel robinet cu flotor.... iti dai seama si tu ca afirmatia de sus cu 1/5 si teama de "a pune in pericol sanatatea pestilor"... se elimina, nu?
Explicatie: Chiar daca adaugi apa cu clor in iaz..... faptul ca adaugi FOARTE PUTINA... treptat... (adica de ordinul litrilor... si asta in functie de evaporare)... acea apa nu v-a avea impact, deoarece in timpul total de 24H sa zicem.... tu adaugi 10L apa la ora sau la zi.... (dupa cum explici raportul de evaporare este 10& lunar).... intr-un volum de 4000L este total infim, deoarece in timpul in care tu adaugi acei 10L... restul apei se recircula si trece prin filtrare Iar dilutia are un cuvant important de spus in schema asta.
Repet: e o parere personala. Dar logica.