La mine ia nevasta cate 2-3 litri direct din acvariu si ma anunta : iar sa evaporat apa la acvariu mai completeaza si tu ce naiba esti asa puturos , 2 litri de apa nu poti sa cari si tu ...
nea Victor, m-ati terminat cu ultimile poze.. Superbe plante!
Hyptis lorentziana arata incredibil.
O singura expresie: "plante ilegal de frumoase " !![]()
Sa va manince "rechinii" din acvariu !
E de-a dreptul ,,orgasmic,, , asta dupa ce am ,,sorbit-o,, din priviri pe Miss Lorentziana.![]()
Fenomenala!
Actualul: ,,TWO,,(2013)
Amintiri: ,,ONE,,(2013) , ,,Intermedius,,(2012) , ,,Oland-Scape,,(2011) , ,,Primavara,,(2011) , ,,2010,, by Bitanu D.
- Domnilor, ma bucur ca va plac plantele.
- Plaman de balena, sau de casalot???
- Vezi ce zici, ca s-ar putea sa-ti cer un fir si nu glumesc, dar sunt aproape sigur ca are Hemigraphis colorata sau H. exotica. Eu am avut in Atlas aproape 6 luni Hemigraphis repanda, luat de la Maxipet. Stiam ca in bazin il pot pierde dar l-am luat si singura oftica pe care o am viv-a-vis de planta respectiva, este ca incepuse sa faca o gramada de pui dar am scapat-o din ochi vreo saptamana, iar cand mi-am adus aminte de ea, era deja acoperita total de H.tripartita. Am scos-o la lumina dar a fost prea tarziu, s-a degradat iremediabil. Mi s-a mai intamplat cu cateva specii acelasi lucru, asta din cauza ca sunt bazinele foarte mari si nu monitorizez macar la doua,trei zile toate speciile.
- Asa ca Nea Danut, vezi cum faci sa-mi aduci si mie un fir din planta de la mama ta, acum daca ai scos porumbelul din gura ce sa-ti fac.
@bitanu: Ma bucur ca-ti place, cand a venit pachetul cu ea arata vai de mama ei, am vrut sa o arunc la gunoi, un singur fir din 5 fire a supravietuit.
- Poze:
- Cyanotis sp. (Arthraxon)- Discutiile privind numele real al acestei plante, sunt foarte multe, ea se mai gaseste si sub denumirea de bambus de apa, care cred ca este total gresita. Momentan s-a ajuns la un consens daca se poate spune asa ca planta sa poarte numele de Cyanotis sp. Oricum este o planta deosebita, cu crestere foarte lenta, o forma deosebita a frunzei si o nuanta aparte de verde.
- Hygrophila balsamica, iarasi o planta deosebita ca forma.
![]()
Last edited by victor z; 20-07-2013 at 22:07.
nenea Victore niste Hygrophila balsamica si Ludwigia inclinata var. verticillata "curly" tornado cand bagi la vanzare (cel putin balsamica nu am mai vazut-o demult pe piata, decat la cineva in iasi).
multumesc
cătălos