teoretic...ar trebui sa iasa treaba buna la ce ai tu acolo...parerea mea....
P.S. lumina e suficienta la ce vrei sa faci tu acolo? ma refer la watti....succes cu acvariul
Asadar mi-am facut timp si pt. jurnal....dupa 4 zile de la setup.
- acvariul 100 x 40 x 50 MP Eheim
- substrat Dennerle Deponit Mix Professional ajutat de Dennerle FB1 SubstrateStart
- pietris Dupla Ground 20l
- filtru JBL E900 in care am adaugat Jbl Filter Start
- lumina 1 x 39w T5 Giesemann POWERCHROME Aquaflora , 1 x 39w T5 Giesemann POWERCHROME Midday 8 ore/zi cu pauza la amiaza
- inst. CO2 cu butelie de 2kg , reactor Ista Mix Max ajutat de un powerhead eheim compact 300
- Ph-controller Dennerle Evolution Deluxe
- incalzitor extern Hydor Eth 200w
Plante : Lilaeopsis novae-zelandiae , Eleocharis acicularis , Hemianthus callitrichoides , Ophiopogon japonicus Kyoto Dwarf , Bacopa amplexicaulis , Alternanthera Lilacina , Ludwigia Repens , Egeria Densa , si inca doua luate din acvariul vechi.
Am ales sa urmez "schema" Dennerle , deja am ajuns in ziua a 4 a , am schimbat 25% din apa si am adaugat E15.
Am pus ph-ul la 6,80 cu hysterezis 0.1 astfel incat nu misca din intervalul 6,79 - 6,81...am incercat initial cu reactorul Jbl taifun dar nu reusea sa tina intervalul asa mic ( crestea pana la 6,90 dupa care scadea ,mai greu ,pana la 6.79 unde statea putin timp si incepea sa urce iar ).
Pana apar si primii locatari sa merg spre un ph mai mic ? ( 6,60 de ex )
Last edited by user008; 14-06-2010 at 21:26.
teoretic...ar trebui sa iasa treaba buna la ce ai tu acolo...parerea mea....
P.S. lumina e suficienta la ce vrei sa faci tu acolo? ma refer la watti....succes cu acvariul
Cine merge încet, merge sănătos. Cine merge sănătos, merge departe.
promitator. ai acolo un hardware de invidiat. pina la urma vad ca nu ti-ai mai luat incalzitorul de substrat, asupra caruia am avut unele contraziceri cu un coleg,![]()
ca si o intrebare colaterala, de unde ai luat tuburile giesemann? pret, transport, etc.
multumesc de raspunsuri
ps. vezi ca e cam mult 8 ore pe zi. eu am inceput cu 6 si am crescut progresiv in fiecare saptamina cu 1 ora pina la 11 ore.
de ce ai pus numai 2 tuburi? e putin 78 wati la 200 litri.
Mai adaug 2 tuburi T5 39 w ...am zis sa-l las asa vreo 2 saptamani ...Le-am luat de la aquaristic.net cu 19 euro / buc , transportul a fost 25 euro / colet ( tuburi , fertilizanti , substrat , plante.......mai multe ) curier rapid.
Sunt de ajuns cele doua tuburi pentru prima luna, nu te grabi cu lumina, baga plante cu crestere rapida. Peste 20 zile poti mari la 10 h cu pauza, dupa alte 30 zile poti adauga un nou tub si tot asa.
Se anunta un bazin foarte promițător, aștept cu interes
As mai adauga plante insa duminica seara plec pt. o saptamana in Delta......nu l-as lasa de capul lui atatea zile cu atat de multe plante.
Eu nu l-as lasa de capu lui cu asa putine plante.
sunt de acord cu heitulet
La asa hardware aranjaza si tu plantele mai grupat, pe cele inalte in spate pe cele scunde in fata... Cu plantele sunt total de acord cu antecolegii.
RKA 112
The root - nano America de Sud