-
Base member
Desigur, meritul principal este al prietenei care a avut grija de el: tuns plante, schimbat apa, schimbat sticla de bioco2. In rest nu a fost fertilizat nici macro nici micro si si-a vazut de viata.
Ieri am facut curat in plante. Am scos cam toata sagitaria din partea frontala, am rarit si scurtat ludwigia si heteranthera. Cu aceasta ocazie am descoperit ca a murit Otto (otocinclus affinis) :( Vineri erea inca la datorie dand lustru buturugilor iar marti l-am gasit pe fundul apei (deja fara coada si burta, probabil SAE au profitat de un supliment de dieta). Nu am explicatie pentru aceasta moarte ... nu s-a schimbat nimic in acvariu in ultimele 2 luni practic :(
-
Base member
Intre timp am executat trecerea la filtru extern. Cu oarece peripetii (vezi threadul "Trecerea la filtru extern") dar se pare ca e in regula: apa e limpede, no2 nu am si nivelul de no3 e mic.
Astazi am mai facut un pas inainte: am inlocuit bioco2-ul cu system de co2 presurizat: butelie de 2.25 kg co2 si reductor denerle. Electrovalva si controlerul de ph intr-o emisiune viitoare Pentru moment ma preocupa garniturica de la reductor la butelie (am folosit garnitura de cauciuc de la magazinul de instalatii sanitare).
-
Buuuna miscare, filtru extern si butelie, bravo.
Sa le stapanesti sanatos, si sa-si faca treaba bine
-
Base member
-
Foarte fain.Felicitari si sa-l stapanesti sanatos.
-
Un mare plus pentru aparatura.
Furtunele la filtru cica scad debitul daca sunt incolacite, mai bine ai taia din ele sa fie pe dimensiune.
Situatia cu spray-barul n-o inteleg. Ori l-ai ascuns atat de bine incat nu-l vad de loc, ori confunzi spray-barul cu turul (intake-ul)
Imi place in schimb cum arata acvariul. E viu, e aglomerat, e salbatic, imi place.
-
Base member
Multumesc colegilor pentru aprecieri.
@kin: furtunele sunt foarte dure si tendinta de incolacire este capatata din .. pachetul in care au venit. Le-am lasat lungi pentru a putea trage filtrul afara din cabinet. Debitul pare ok deocamdata. Teava de coborare vizibila in poza de mai sus (langa incalzitor) este iesirea catre spray-bar si daca te uiti dupa racordurile albe se vede si unde este pozitionat acesta (orizontal, pe toata lungimea acvariului, la cca 1/3 din inaltimea acestuia si cu gaurile asezate a.i. sa dea un circulatie de apa ascendenta la cca 45 grade). Intake-ul este in celalalt colt al acvariului.
-
Da, despre furtune citisem in partea cealalata unde discutam problema cu butonul.
Gata, am vazut acum. O singura intrebare.. Nu-ti ciufuleste plantele ? Nu le misca in continuu ?
-
Base member
Initial, doar cu jumatate din spray bar erea prea puternic si plantele pareau sa fie in mijlocul taifunului. Acum, cu ambele tevi cu gaurele (practic toata lungimea bazinului) este exact cat trebuie: usoara agitatie la suprafata apei iar plantele se misca cat sa para "alive"
-
Base member
Sa ne mai ocupam si de animalute nu numai de tehnica. Noutatile ar fi asa:
Am inceput sa dau din zecile de puiuti de platy (varietatea golden tuxedo). Nu se prea inghesuie lumea la donatii dar am dat deja cca 20. De la unul din beneficiarii donatiei s-au intors 2 guppy noi (juvenili) sa-i tina de urat femelei de guppy ramasa singurica.
S-au inmultit deja deranjant melcii comunitari. Azi le-am luat companie 2 domnisoare pe care le cheama la fel: Helena. O sa raman si fara melcii de substrat cu aceasta ocazie dar pe aia pot sa-i reintroduc dupa ce scap de roscatii astia urati si muuulti.