Results 1 to 7 of 7

Thread: Probleme planta EGERIA densa

Junior Member
    Post (Dis)Likes

Probleme planta EGERIA densa

Am setat acvariul de o saptaman si ceva ..cu tot ce ii trebuie ,substrat filtru incalzitor(25 grade),lumina.
    Am luat si doua tipuri de plante .Egeria densa si inca o specie careia nu ii stiu numele (deocamdata).In primele 4,5 zile Egeria s-a prins foarte bine si a inceput sa creasca ,verde si frumoasa ,dar apoi a stopat iar culoarea verde s-a transformat intr-un verde deschis spre galben..iar frunzele nu mai stau cu stateau ...sunt aproape vestejite .
    Nu inteleg ce s-a intamplat ..o sa iau un set de teste sa vad cum stau cu PH-ul,mentionez ca cealalta planta este foarte bine ,ieri am bagat si 2 cory albino care se pare ca le merge foarte bine..

Astept pareri ..Numai bine

User banat
    Post (Dis)Likes
    Un articol din care poti afla care e problema. http://forum.acvarist.ro/viewtopic.php?t=7184

Sunt descrise macro si micro elementele(ce rol au) si ce se intampla la exces/carenta.

EX:
    Carenta de azot – in cazul acestei carente vom avea o vegetatie mediocra, pipernicita si subdezvoltata. Frunzele vor avea o culoare verde pal-galbui, apoi se vor ingalbeni de tot si uneori vor avea tente de culoare rosie.
    Problema este mai vizibila la baza plantei. Azotul este transportat prin planta, el fiind transferat de la frunzele batrane catre cele tinere, in caz de deficienta.
    Pentru majoritatea plantelor ingalbenirea incepe de la varful frunzei si se dezvolta pe lungimea marginilor acesteia.

Junior Member
    Post (Dis)Likes
    mersi mult pentru promptitudine..
    foarte interesant si voi tine cont de articol ..cred ca despre asta e vb ...sper ca acum cand am bagat 3 cory albino sa se inceapa ciclul azotului si planta sa isi revina..
    Mesi mult

Junior Member
    Post (Dis)Likes
    va rog sa imi spuneti cum sa fertilizez cu azot ...pentru ca multe din plantele mele la o saptamana dupa ce le-am bagat in acvariu ..au frunzele galbene ...

User banat
    Post (Dis)Likes
    Nu stiu daca o sa poti vreodata sa fertilizezi numai cu azot, de aceea recomand Sera Florena!!! Cu toata increderea iti spun ca isi face treaba, dar sa ai grija la Alge!!! Daca adaugi nutrienti si nu ai lumina/CO2 indeajuns ca plantele sa sintetize adaosul, o sa ti-o ia algele inainte, eu am patit-o, ar fi bine sa ai si acvariul destul de bine plantat, supa care sa incerci sa adaugi nutrienti, ca plantele sa nu de-a voie algelor sa exagereze

Junior Member
    Post (Dis)Likes

sal

Daca vrei sa vezi o transformare rapida ( spre bine) a acvariului incearca in Hornbach solutia Ferropol ( JBL) si o aditie de CO2 ( 400000 lei).Crede-ma ca in 2 saptamani nu-ti vei recunoaste acvariul.Vei pune intrebarea: Egeria creste f mult....cum o pot tunde?
    Bafta

Junior Member
    Post (Dis)Likes
    cu parere de rau va spun ca Egeria a murit,am mai putut salva decat o bucatica mica ...dupa ce mi-a distrus aproape tot acvariu (ii cazusera toate frunzele)..acum mai am o specie de Bacopa,Villisneria,Echinodorus ,Hygrophila corymbosa,si inca o specie care creste foarte bine(este foarte posibil ca numele plantelor sa fie gresit ..m-am uitat pe tropica.com si am vazut de care am ).In afara de planta care creste foarte bine si e verde si de bacopa restul plantelor stagneaza si au unele frunze galbene.
    O sa incerc solutia cu fertilizant si aditie de Co2,tin sa spun ca am impresia ca nici lumina nu am prea bine ,doar 15 W la 55l apa(28..30 cm coloana apa).
    In rest locuitorii acvariului 6 neoni si 2 albino se simt foarte bine...
    Numai bine