Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 16 of 16

Thread: De ce imi mor plantele?

Aquarium expert
    Post (Dis)Likes
    andra...
    -oamenii astia ti-au spus ce nu e in regula la tine in acvariu.
    -faptul ca "se simt bine impreuna" (parerea ta) nu inseamna ca este in concordanta cu realitatea.
    -vazindu-ti locatia iti spun : apa in constanta stiu ce este dura, iar plantele pe care le-ai enumerat nu se simt prea bine....
    -becul ala de 15w e mult prea mic pentru necesitatile plantelor, iar daca mai este si cu lumina rece (peste 4000 grd k - iti spune ceva valoarea asta? ) e fix o frectie la un picior de lemn.
    faptul ca ai 85% piertis + "ciorba" de specii, imi aduce aminte de vremurile mele de inceput ... care-i fenomenul :
    - intre "pietroaie" cade mancare si "mizereie", care nu poate fi luata de filtru, si totul duce la stricarea apei . chiar daca schimbi cit zici tu pe saptamana ..

...Trebuie sa acord mai multa atentie acvariului pt a nu se imbolnavi pestiukii...
    - poti sa le pui si camera de supraveghere in infrarosii si sa stai cu ochii pe ei 26 din 24 de ore pe zi, daca nu inlaturi cauzele problemelor, degeaba incerci sa le tratezi...

in continuare actioneaza cum vrei .. mingea e la tine in teren ....
    procesor trial core, cu placa de baza AM3, cu chipset INTEL, cu memorie trial channel DDR3 ....

Very high member
    Post (Dis)Likes
    Te cred ca te-ai atasat de pestii tai si nu-ti vine sa-i dai dar daca tii cu adevarat la ei ai 2 solutii: ori ii dai ori mai faci inca un acvariu acum pentru ca la vara va fi prea tarziu.Noi nu vrem sa te convingem sa-ti dai pestii dar nici nu vrem sa ne "vedem" la sectiune Boli prea curand.Si daca n-o sa faci ceva in curand vei posta foarte des acolo.Pestii tai inca nu sunt maturi dar nici mult nu mai au ,iar pana la vara sunt sanse sa ti se goleasca acvariul fara sa dai vre-un peste.Pentru cati pesti ai tu in acvariu apa ar trebui schimbata zilnic ,sau la 2 zile ca sa poti spera ca vor supravietui.Ai putea sa mai faci macar un acvariu de 100-150 de litri in care sa pui gouramii,carasii si scalarii sa zicem.Dar si asa sunt prea multi mai ales daca scalarii sunt pereche si vor vrea sa depuna.Sa vezi atunci batai si pesti morti.
    Tot ce ti-am spus e din proprie experienta ,eu am aflat "the hard way" dar tu poti invata din greselile altora....
    You can't change the world But you can make a difference

Member
    Post (Dis)Likes
    eeeee sal!! si acum verdictul final
    -un acvariu mai mare
    -o apa mai putin dura
    -un nr de pesti mai mici
    dar daca ai de gand sa schimbi acvariul in vara poti {si cred ca o sa reusesti } sa mai tii acesti pesti ceva timp impreuna.dar mai bine ar fii sa separi unii dintre ei ! mai ales scalarii si carasii

PArerea mea !
    awp / gub

Junior Member
    Post (Dis)Likes
    Andra
    Oricum am auzit k un acvariu mai mare e mult mai usor de intretinut.
    Este adevarat ! Dar daca si acvariul mai mare este suprapopulat, si slab luminat este excat aceeasi treaba, dar la o scara mult mai mare .
    Si un acvariu de 20 litrii poate fi usor de intretinut, pune in el cateva plante si sa zicem 1 pereche guppy, nu cred sa fie prea multe probleme si sa necesite o atentie deosebita (bineinteles sa fie dotat cu lumina corespunzatoare , incalzire si filtrare.

Member
    Post (Dis)Likes
    Tu din cate in cate zile schimbi apa?

Very high member
    Post (Dis)Likes
    Mai Andy ,de ce postezi intrebari care n-au legatura directa cu subiectul.Daca vrei sa afli raspunsul la intrebarea postata aici , foloseste PM-ul ca de-aia exista.Invata si tu odata pentru totdeauna regulile astea cu postatul ca incepi sa ma enervezi
    Topic Closed
    You can't change the world But you can make a difference

Page 2 of 2 FirstFirst 12