PDA

View Full Version : acvariu nou - user mcer

Laurentiu Craciunas
23-08-2007, 19:35
acvariu nou - user mcer

http://lh3.google.com/drhyperlaur/Rs2zhhNrZUI/AAAAAAAAACI/uGoW4a1PUrE/s144/1.JPG (http://picasaweb.google.com/drhyperlaur/Mcer/photo#5101931341313434946)

http://lh4.google.com/drhyperlaur/Rs2zhxNrZVI/AAAAAAAAACQ/xL5_KyfPTXU/s144/2.JPG (http://picasaweb.google.com/drhyperlaur/Mcer/photo#5101931345608402258)

http://lh4.google.com/drhyperlaur/Rs2zhxNrZWI/AAAAAAAAACY/7WPyA0-CXr8/s144/3.JPG (http://picasaweb.google.com/drhyperlaur/Mcer/photo#5101931345608402274)

Detalii despre acvariu:

- dimensiuni si volum : Muller & Pfleger (grupul Eheim) AquaPro 100,100 X 40 X 45 cm, 180l brut

- aparatura (filtrare, aerare, iluminare, incalzire, etc) : Filtru extern Tetratec EX700

Iluminare 2 X 30W (Hagen Aqua Glo + Osram Fluora) - zilele urmatoare voi mai adauga inca 30W Sylvania Daylight, Incalzitor Jager (grupul Eheim) 150W

- specii si numarul de pesti (denumirea stiintifica): 4 x /Ancistrus cirrhosus/, 3 x /Corydoras Paleatus/, 7 x /Brachydanio Rerio/, 3 x /Xiphophorus Helleri/, 14 x /Hyphessobrycon innesi /, 4 X /Trichogaster Leeri/, 3 x /Macropodus Opercularis/, 4 x /Trichogaster Tricopterus/.

- specii de plante (denumirea stiintifica) : Anubias nana; Cabomba caroliniana, Ceratophylum submersum; Egeria densa; Echinodorus cordifolius; Hygrophilla polysperma; Microsorium pteropus; Telanthera lilacina; Alternanthera reineckii ''roseafolia''; Valisneria spiralis; Eleocharis parvula; Ludwigia repens, Echinodorus tenellus..

- alte animale (denumirea stiintifica) : Pomaceea

- decor (obiecte, substrat, background, etc) : mopani, nuca cocos, pietris 1-3 mm.

- substante folosite pentru intretinerea acvariului : Sera Florena, JBL 7 balls, Tetra Aquasafe.
- orice alta informatie legata de acvariu (parametrii apei, pozitionarea acvariului, etc): acvariul este pozitionat astfel incat are 3 fete vizibile, din acest motiv neavand nici background

Danny
02-09-2007, 22:40
Amenajare
Aspect general 13/15
Echilibru Asocierea dintre specii 7/10
Popularea bazinului 8/10
Ascunderea aparaturii si/sau a imperfectiunilor 4/5
Punerea in valoarea a pestilor/plantelor etc 8/10
Aspectul pestilor
Speciile alese, exemplarele 8/10
Alte animale
Speciile alese, exemplarele 5/5
Aspectul plantelor
Aspectul ornamentelor
Plante, radacini, pietre, substrat etc 15/15
Calitatea apei
Culoare, claritate 5/5
Aparatura
Completitudine, eficienta 5/5
Intretinere 5/5

TOTAL: 88 puncte
Observatii: este un acvariu frumos si mi-a fost foarte greu cel putin mie sa decid punctajul, dar parerea mea este ca asocierea pestilor nu este tocmai potrivita, precum si numarul mi se pare cam maricel. Ai felicitarile mele pentru aspect, apa este impecabila, imi place substratul foarte mult, urmeaza sa mai creasca plantele si sa acopere aparatura :P Felicitari si succes!

mcer
03-09-2007, 15:05
multumesc:)

Juwel
03-09-2007, 16:08
Mcer, felicitari pentru acvariu. :)

mcer
04-09-2007, 10:23
Multumesc:)
Si al tau arata splendid:)
La mai mare;)

Dan
06-09-2007, 18:08
Amenajare
Aspect general 10/15
Echilibru Asocierea dintre specii 9/10
Popularea bazinului 10/10
Ascunderea aparaturii si/sau a imperfectiunilor 4/5
Punerea in valoarea a pestilor/plantelor etc 8/10
Aspectul pestilor
Speciile alese, exemplarele 8/10
Alte animale
Speciile alese, exemplarele 3/5
Aspectul plantelor
Aspectul ornamentelor
Plante, radacini, pietre, substrat etc 13/15
Calitatea apei
Culoare, claritate 5/5
Aparatura
Completitudine, eficienta 4/5
Intretinere 5/5

TOTAL: 84 puncte

Felicitari pentru acvariu !
Amenajarea lui cu 2 fete vizibile e putin mai dificila decat cea normala. Mie imi place ca e curat , din pacate e putin cam dezordonat in centru , iar buturugile se pierd in ansamblu. Probabil niste anubias ar fi prins bine pe acolo.
Oricum asteptam niste poze mai recente

mcer
07-09-2007, 17:29
multumesc pt evaluare ;)

am anubias pe buturuga dar nu se vede din fata prea bine...am preferat sa las echinodorusii in fata si anubiasii sa fie vizibili din spate:)
Pozele sunt destul de recente, adica le-am facut cu 2-3 zile inainte de deadline-ul inscrierii la concurs (20 august).
Acum insa e o adevarata jungla in acvariu, nu am mai cosit de 3 saptamani (am un picior in gips si nu ma bag inca la balet pe langa acvaiu :mrgreen: ).

Voi posta si poze de acum, dar n-as vrea sa influentez concursul in felul asta.

nu stiu..cum ziceti voi, daca e ok, postez, daca nu, cand se termina concursul

puiu_sol
11-09-2007, 19:06
incercarea de a realiza un acvariu cu mai multe fete (perspective) poate fii riscanta deoarece poate aparea (ca in cazul de fata) impresia ca tot timpul vezi spatele acvariului nu fata ca si pe celalalt l-am punctat destul de drastic
aspect general...........10 / 15 pentru aspect general (pare dezechilibrat pe toate directiile , si in jungla ii mai oranizta flora)
echilibru ...................5 / 10pentru specii
.................................8 / 10pentru cum arata exemplarele
ascunderea aparaturii 0 / 5 in cazul dat e greu daca nu imposibil de ascuns aparatura
punere in valoare........2 /10
aspectul pestilor .........5/10
alte animale................5/5
aspectul plantelor ........4/5
ornamente................... 7/ 15 pietrele sunt ok dar grotele sunt cam multe pe cm patrat si nu apare nici o radacina sau ceva care sa rupa nivelul orizontal al substratului
calitatea apei 4/5 pare putin tulbure (laptoasa) poate fiindca e nou sau e poza blurred
aparatura 5/5
intretinere 5/5
total 62

mcer
11-09-2007, 20:15
am sa tin cont de toate observatiile voastre.
Felicitari pt Juwel, ai intr-adevar un acvariu tare fain, si mie mi-a placut mult:)

Eu nu mai explic nimic, un fedback se ia ca atare si se spune doar multumesc ;)

puiu_sol
12-09-2007, 09:27
incercarea de a realiza un acvariu cu mai multe fete (perspective) poate fii riscanta deoarece poate aparea (ca in cazul de fata) impresia ca tot timpul vezi spatele acvariului nu fata ca si pe celalalt l-am punctat destul de drastic
aspect general...........10 / 15 pentru aspect general (pare dezordonat )
echilibru ...................5 / 10pentru specii
.................................8 / 10pentru cum arata exemplarele
ascunderea aparaturii 0 / 5 in cazul dat e greu daca nu imposibil de ascuns aparatura
punere in valoare........2 /10
aspectul pestilor .........5/10
alte animale................5/5
aspectul plantelor ........4/5
ornamente................... 7/ 15 ornamentele sunt ok dar sunt cam ascunse cel putin din perspectiva asta
calitatea apei 4/5 pare putin tulbure (laptoasa) poate fiindca e nou sau e poza blurred
aparatura 5/5
intretinere 5/5
total 62

puiu_sol
12-09-2007, 09:34
mi-ar fii placut sa avem mai multe acvarii in concurs
castigatorii de la acvariile lunii sunt excelente cu acvarii ce puteau fii castigatoare
cel din august 07 mie im pare foarte bun si data fiind grila de arbitraj ar fi punctat puternic

Juwel
12-09-2007, 16:29
Mcer, in primul rand felicitari pentru acvariul pe care il detii si pentru participare. Sunt bucuros ca am fost impreuna in acest concurs, doi de Cristian. Deci tizule, am dovedit amandoi curajul de a ne inscrie si de a fi "judecati" ceea ce zic eu ca e un inceput. Poate data viitoare se vor inscrie mai multi, mai ales ca exista extrem de multi detinatori de acvarii frumoase pe acest forum. Cu siguranta multe mai frumoase ca ale noastre.
Dar nu e vina noastra ca nu s-au inscris in concurs.

Deci domnule Puiu_sol, poate am fi meritat o strangere de mana pentru curaj macar, chiar daca credeti ca nu am meritat aceste premii. Nu suntem de pe alta planeta, stim ca sunt multi cu acvarii de concurs aici. Dar din pacate au fost doar doi concurenti la aceasta sectiune, pe care deja ii stiti. Pe unul din ei l-am felicitat eu mai sus. Si sper sa nu legati observatia mea de jurizare. Stiu sa respect opinia unui juriu, particip la multe "intreceri" - pe unele le castig, pe altele nu, dar din toate am invatat cate ceva. Si de data asta am sa tin cont de o parte din sugestiile juriului.

Cu stima,

Juwel

BMFCaesar
12-09-2007, 21:31
salutare, eu lucrez cu d-nul "juwel", ii cunosc acvariul f bine si nu doar din poze;
vreau sa adaug ceva f important, ceva ce poate nu se vede, Cristi pune suflet in ceea ce face, nu are plante sau pesti de milioane, dar cei pe care-i are, daca ar putea vorbi in mod sigur ar spune "sarumana conasule".
Acest acvariu la conceput asa cum il vedeti pentru pesti in primul rand, sa se simta bine si abia apoi ptr placerea lui de ai privi.
O fractura de creatie , un colt salbatec, desprins din natura, plin de culoare si de o forfota vesela, cam asa i-as caracteriza eu acvariul.
Felicitari prietene drag si sa-ti traiasca pestii 1000 de ani !