PDA

View Full Version : Capac mai special

Calinescu
11-11-2010, 20:50
Ma intereseaza ceva capace dar nu dinalea clasice sa zic daca ai acvariu lungimeXlatime 80x40 capacul aacoperea toata partea de sus a acvariului .Am vazut undeva si vreau sa vad de unde pot achizitiona puse doar pe marginea acvariului suporti ,si el nu ocupa decat sa zic 80x20 si este reglabila dimensiunea pe care o pui deci daca acvariul tau e sa zic de 75 (sau mai mic)poti pana la o anumita limita sa il reglezi.
M-ar interesa Firma si denumire exacta.
Calde multumiri.

Doru.C
12-11-2010, 00:23
ceva gen sertar si pe margini sa aiba sina,facut din doua bucati? sincer inca nu am citit aici la hardware asa ceva si daca vreo firma ar face asa ceva cred ca toate firmele de acvaristica cu renume ar fi copiat modelul si noi nu ne-am mai fi chinuit sa ne facem capace home maid in functie de acvariu daca acesta nu ar fi avut dimensiunile standard la care se fac capacele de la firmele consacrate.sper sa fi gresit eu cu comentariul meu si sa se poata face asa ceva sau sa existe o firma care face asa ceva.ape limpezi si respecte

ionutlatcan
12-11-2010, 08:42
tu te referi la o lampa suspendata ce poate fi asezata pe bazin?

parpa_tupac
12-11-2010, 08:50
Te referi la ASA CEVA (http://www.******.ro/produse/21-acvaristica/385-echipamente-pentru-acvaristica/437-sisteme-de-iluminare-neoane-si-acccesorii/5343-sistem-de-iluminare-resun-super-thin-double-lamp-dl---20r.html)?

Radek
13-11-2010, 17:23
Nu , el se refera la asta:

http://www.freepatentsonline.com/20070051321.pdf

Un capac care se poate retracta, practic customizabil pentru bazin.

andreic
13-11-2010, 18:40
Mama, Radek, de unde ai mai gasit uzina aia?

parpa_tupac
13-11-2010, 18:43
Sincer nu cred ca domnul Calinesc se referea la capacul lui radek, pentru ca pe el il intereseaza doar sa modifice lungimea.Cum Resunul e pe multe acvarii tind sa cred ca l-a vazut pe acela.
Radek tata, capacul acela face si de mancare de e asa complex? =))(joke)

adrian_b
14-11-2010, 11:18
Si eu cred ca se refera la lampile suspendate gen Resun la care se poate regla lungimea intre anumite limite.

2912

@Radek ,poate ar fi o idee buna pentru mine sa-mi ascund reflectoarele "externe" :idea:

LE: Sigla Resun am inlocuit-o eu cu cea Juwel, aveam la indemana si in plus de la stadul Rio 180.

Radek
14-11-2010, 12:54
Mama, Radek, de unde ai mai gasit uzina aia?

Simplu, am dat search pe Google "Retractable Aquarium Cover" si asta mi-a iesit. E un brevet de inventie de altfel documentul.

Radek tata, capacul acela face si de mancare de e asa complex?

Lampa mea HQI cu siguranta prajeste niste oua daca le pun pe el, deci poate poate si capacul face ceva.. :D

poate ar fi o idee buna pentru mine sa-mi ascund reflectoarele "externe"

Incearca, nu-i complicat de realizat.

Calinescu
16-11-2010, 11:17
Saritorilor am lipsit cateva zile si mi-ati raspuns pe deplin la problema mea.DA Parpa Tupac si cu Adrian B mi-au raspuns pe deplin la intrebare dar nici raspunsul lui Radek nu e rau doar ca e prea complex ca sa il faci homemade.
Avantajul mare al tipului asta de capac ma refer cel de Resun(sau Juwel) este ca daca ai capacul pus pe un acvariu care are lumina naturala nu iti tine atat de multa umbra ziua.In plus ai liber in fata sa umbli dupa cum iti vine in cap cand vrei fara sa dai jos capacul.Am facut unul Homemade dar mi-e cam urat sa il dau jos de pe acvariu ,ma rog mai are niste puncte unde trebuie sa intre (o taietura in
zona unde am o intarire ptr etajul superior plus taieturi ptr intrarea furtunelor de la filtrul extern+aer) .Ma rog omul cat traieste tot invata,acuma as stii mai multe cum sa-l fac,ca sa nu il dai jos tot timpul cand ai ceva mai minor de lucrat inauntru.
Apropo de la o vreme s-au schimbat niste setari pe Forum si nu mai gasesc zambaretii ,pe unde sunt??
Multumiri ptr raspunsul prompt.

adrian_b
17-11-2010, 18:20
1 - settings > my acount > general settings > miscellaneous options > prima setare de sus din fiecare grup

2 - cind editezi postul > go advanced si dai de :) :D =)) ;)