PDA

View Full Version : Juwel Rekord 60 dupa 2 luni de la setup

Laurentiu Craciunas
04-07-2007, 00:43
Juwel Rekord 60 dupa 2 luni de la setup

http://lh6.google.com/drhyperlaur/Roq_hDKbTSI/AAAAAAAAAAo/8ek76D82pA4/s144/Aquarium%20contest.jpg (http://picasaweb.google.com/drhyperlaur/CristianGavrilovJuwel/photo#5083085703946652962)

http://lh6.google.com/drhyperlaur/Roq_hDKbTTI/AAAAAAAAAAw/HknkBaiSLrQ/s144/rekord60_detaliu%20dreapta.jpg (http://picasaweb.google.com/drhyperlaur/CristianGavrilovJuwel/photo#5083085703946652978)

http://lh3.google.com/drhyperlaur/Roq_hTKbTUI/AAAAAAAAAA4/j-j75YmCyBI/s144/rekord60_detaliu%20stanga.jpg (http://picasaweb.google.com/drhyperlaur/CristianGavrilovJuwel/photo#5083085708241620290)

Datele despre acvariu:

- Dimensiuni: 60x30x30 cm, volum 54 litri

- Dotari: filtru Juwel intern cu pompa submersibila (model 280), filter media din 4 elemente (de jos in sus: burete fin, burete bio, burete carbune activ, filtru fibra), automatic heater 50W Juwel, air pump Resun 1000, iluminare 1 tub Juwel Daylight si 1 tub Hagen Aqua Glo de 15W fiecare (total 30W) comandate independent cu timere electronice - deci perioade
iluminare diferite, dotate cu reflectoare Juwel fiecare, termometru Resun (verificat cu termometru de laborator cu mercur)si capac Juwel monolux (acum modificat).

- Specii de pesti:
2 x Ancistrus Dolichopterus
2 x Corydoras paleatus
9 x Paracheirodon innesi
5 x Brachydanio Rerio
2 x Brachydanio Rerio red (glofish)
2 x Brachydanio Rerio yellow
2 x Pseudomystus siamensis

- Specii de plante:
Hygrophila difformis, Hygrophila corymbosa (stricta & angustifolia), Hygrophila polysperma, Ceratophyllum demersum, Vallisneria spiralis, Cabomba caroliniana, Pistia stratiotes

- Decor:
Substrat pietris 3-5 de balastiera, "pietre de rau" de diferite marimi, 3 x 1/2 nuci de cocos. Backround tip "freshwater aquarium" folie (colant) aplicat pe geamul din spate, in exterior.

- Substante folosite pentru intretinerea acvariului:
nu e cazul. Am folosit Tetra AquaSafe la setup si atat.

- Alte date despre acvariu:
Pozitionarea nu asigura deloc lumina naturala, dintre toti parametrii apei urmaresc pH-ul in special, care este 6,5 si s-a mentinut. In sezonul acesta aerarea merge continuu pentru compensarea pierderii de oxigen (cu riscul pierderii partiale a CO2). In mod normal apa sta la 25 grade Celsius, acum sta la 27-28. Schimburi de apa saptamanale (10 litri) cu apa de
robinet filtrata mecanic, tinuta 3-5 zile in recipienti deschisi. Apa proaspata o torn numai prin filtru. Buretii din filtru clatiti in apa scoasa din acvariu pentru schimb, la 2 saptamani. Burete cu carbune activ schimbat cu carbune activ "la ciorap de dama". Filtru fibra schmbat cu filtru de hota(inlocuit de 2 ori/saptamana). La fiecare schimb partial fac sifonarea substratului si "tund" plantele.

Hrana: numai de la Tetra - TetraMin, TetraPro, TetraPrima (flakes, crisps, granules, tablets) si viermi congelati. Fac pauze de 24 ore de hranire saptamanal. Nu le dau de 2 ori la rand aceeasi hrana.

Danny
02-09-2007, 22:47
Amenajare
Aspect general 13/15
Echilibru Asocierea dintre specii 9/10
Popularea bazinului 10/10
Ascunderea aparaturii si/sau a imperfectiunilor 3/5
Punerea in valoarea a pestilor/plantelor etc 8/10
Aspectul pestilor
Speciile alese, exemplarele 9/10
Alte animale
Speciile alese, exemplarele 5/5
Aspectul plantelor
Aspectul ornamentelor
Plante, radacini, pietre, substrat etc 15/15
Calitatea apei
Culoare, claritate 5/5
Aparatura
Completitudine, eficienta 5/5
Intretinere 5/5

TOTAL: 92 puncte
Observatii: Un acvariu frumos si cochet pentru statura sa :P imi place foarte mult aranjamentul cu pietrele, plantele arata bine, singurul lucru mai deranjant este ca se vede filtrul, poate il poti acoperi. Felicitari si succes!

Juwel
02-09-2007, 22:49
Multumesc pentru aprecieri. Greu de mascat filtrul, exact in fata este grila de admisie si un palc de plante impiedica filtrarea eficienta.... Cel putin asa cred eu.

Dan
06-09-2007, 18:53
Amenajare
Aspect general 11/15
Echilibru Asocierea dintre specii 9/10
Popularea bazinului 10/10
Ascunderea aparaturii si/sau a imperfectiunilor 4/5
Punerea in valoarea a pestilor/plantelor etc 8/10
Aspectul pestilor
Speciile alese, exemplarele 10/10
Alte animale
Aspectul plantelor
Aspectul ornamentelor
Plante, radacini, pietre, substrat etc 13/15
Calitatea apei
Culoare, claritate 5/5
Aparatura
Completitudine, eficienta 4/5
Intretinere 5/5

TOTAL: 89 puncte
Pietrele mari de rau sunt faine iar aranjamentul arata foarte bine in ansamblu. Nu stiu de ce se vede un furtun de aer pe in stanga filtrului. (cred ca puteai sa-l maschezi mai bine)

Juwel
06-09-2007, 22:47
Asa este, buna observatia. Furtunul l-am mascat ulterior prin introducerea in cutia filtrului.

PS Am calculat si eu punctajul si nu este 84, ci 89. Sorry. :)

Laurentiu Craciunas
06-09-2007, 22:58
Aha, a uitat un +5 :) Il las pe el sa confirme.

Dan
07-09-2007, 09:55
intr-adevar asa e ... am socotit gresit , data viitoare o sa casc ochii mai mari :shock:

Juwel
07-09-2007, 22:30
Ok, nu-i bai. Da' poate corectezi.... :)

Later edit

Multumesc :;

puiu_sol
11-09-2007, 18:55
din punctul meu de vedere e un acvariu castigator desii l-am punctat destul de drastic
aspect general...........9 / 15 pentru aspect general (pare dezechilibrat pe toate directiile , si in jungla ii mai oranizta flora)
echilibru ...................7 / 10pentru specii
.................................8 / 10pentru cum arata exemplarele
ascunderea aparaturii 0 / 5 se putea macar termometru masca sau scoate macar pentru poza
punere in valoare........2 /10 nu aspectul acvariului pune in valoare pestii si plantele la tine ci invers
aspectul pestilor .........8/10
alte animale................5/5
aspectul plantelor ........2/5
ornamente................... 10/ 15 pietrele sunt ok dar grotele sunt cam multe pe cm patrat si nu apare nici o radacina sau ceva care sa rupa nivelul orizontal al substratului
calitatea apei 5/5
aparatura 5/5
intretinere 5/5
total 66

Juwel
11-09-2007, 19:20
Mama, cred ca esti profesor de matematica si diriginte la un liceu teoretic cu profil real.

;new35 :cry:

Acum trecem la treburi serioase: asa e, dar parca prea dur.

Nu vreau sa contraargumentez, doar sa explic cate ceva.\

Plantele: recunosc ca sunt adeptul "debandadei verzi". Mie imi pare mai natural, mai putin aranjat. Chestie de gust.

Cu mascarea aparaturii e o problema la un acvariu de acest tip. Termometrul face parte din aparatura, nu l-as fi scos. Iar daca il puneam in alt loc, nu-l puteam citi. La urma urmei e un acvariu functional. Recunosc ca am scapat din vedere furtunul de aer, se vede in spate.

In rest, cred ca depinde de preferinte. Speciile sunt perfect compatibile, crede-ma. Cum arata? Erau pui la vremea aia... majoritatea.

"nu aspectul acvariului pune in valoare pestii si plantele la tine ci invers" aici nu am inteles. Acvariul e juwel, ce draq sa-i fac?

Substratul nu este orizontal. In fata are 3 cm pana la mediana, apoi creste brusc la 7-8 cm, se sprijina pe pietre de rau. Totodata panta generala scade de la stanga la drepta, neuniform (tocmai ca sa rupa monotonia). Am 3 nuci pentru leocasius. Crede-ma sunt fericiti. Nu sunt adeptul radacinilor la un acvariu asa mic. Inclin spre spatiu pentru pesti.

Multumesc pentru aprecieri. Am calculat si punctajul, e ok :mrgreen:

Toata stima ;new49

puiu_sol
12-09-2007, 09:16
in parte aveti dreptate
pentru a avea o grila identica am copiat comentariu le la un acvariu la altul insa va asigur ca le-am jurizat separat (si am modificat comentariu exceptie propozitia cu grotele- scuze- care evident se refera doar la acvariu juwel ) si punctajele sunt apropiate datorita faptului ca fiecare are puncte tari si puncte slabe

puiu_sol
12-09-2007, 09:36
mi-ar fii placut sa avem mai multe acvarii in concurs
castigatorii de la acvariile lunii sunt excelente cu acvarii ce puteau fii castigatoare
cel din august 07 mie im pare foarte bun si data fiind grila de arbitraj ar fi punctat puternic