Results 1 to 7 of 7

Thread: Probleme cu instalatia eletrica a capacului

  1. #1
    High member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    bucuresti
    Posts
    559
    Post (Dis)Likes

    Probleme cu instalatia eletrica a capacului

    Sa incepem cu inceputul,am comandat pe net un capac de la un baiat care se ocupa cu confectionarea de capace pentru acvarii, si am specificat ca vreau instalatie electrica pentru 2 neoane tip juwel, de 105 cm,T8. Mi s-a zis ca pune un balast de 2x36W ca e bun pentru ce vreau eu....nu ma pricep...ok.
    Bun,ajunge capacul acasa,ii pun neoanele, il bag in priza , se aprind neoanele,si se sting dupa 3-4 secunde.Il chem pe respectivul tip sa il repare, ii pune alt balast electronic,funtioneaza(si anume raman aprinse neoanele de data asta),pleaca baiatul linistit de la mine,eu plec la serviciu,seara incerc sa il reaprind,il bag in priza,dupa 3 secunde se sting neoanele.... dupa cateva incercari de scoate-baga in priza si nervi multi,l-am lasat scos din priza pentru cateva minute si am zis sa mai fac o incercare,s-a aprins si asa a ramas. In dimineata asta patesc acelasi lucru,bag in prinza,se sting dupa 3 secunde,repet procedeul ,il las cateva minute scos,il bag iar,merge....Credeti-ma ca eu nu mai inteleg nimic.
    Instalatia este de tip simplu zic eu,un balast electronic osram 2x36W,cablaraie si 4 socluri simple . Daca ati mai intampinat problema asta anuntati-ma si pe mine va rog, sincer mi-e si jena sa-l mai chem pe tipul care mi-a facut capacul din moment ce a mers de fata cu el. Voi ce ma sfatuiti sa fac?

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Bistrita
    Posts
    22
    Post (Dis)Likes
    neoanele sunt in regula?

  3. #3
    Member alexandru_2487's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Moreni/Targoviste,Dambovita
    Posts
    128
    Post (Dis)Likes
    Scoate din priza instalatia de iluminat,verifica suportii(clemele )de prindere ai fiecarui neon,la ambele capete.Au in interior doua "foite" de tabla,incearca sa le aduci putin spre interior,cu o surubelnita mica,ac,orice ai prin casa pentru a intra acolo.Apoi mai verifica si capetele neoanelor,eu am avut surpriza la un neon sa se rotesca terminatia,bineinteles ca si firul de legatura a fost rupt.Dupa ce verifici si acest lucru,departeaza putin piciorusele,terminatiile; si incearca instalatia.Daca nici asa nu merge,ori neoanele sunt de vina,ori cablarea/montajul...dar daca e facut de cineva priceput,nu cred ca asta ar fi cauza.Eu unul cred ca e vorba de un contact slab pe undeva.

  4. #4
    Senior Member roshadow's Avatar
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Bucuresti - Filaret
    Posts
    1,860
    Post (Dis)Likes
    Juwel Daylight de 105 cm este tub de 54 w. Juwel Warm-lite si Color-lite de 105 cm sint tuburi de 38 w. Asa ca nu prea le vad la lucru cu acel balast. Mai ales daca e primul tub...
    Sa va manince "rechinii" din acvariu !

  5. #5
    Member
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Brasov
    Posts
    240
    Post (Dis)Likes
    La mine nu facea contact bine unul din neoane in soclu, dar scotea si un mic zgomot de contact imperfect, se mai poate si ce spune colegul roshadow, se mai poate ca unl din neoane sa aiba un defect din fabricatie, am patit asa cu un neon PL se stingea dupa 15 min, dar filamentul ramanea aprins.

  6. #6
    Maestru Aquascape Sebastian Costin's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Satu Mare - Romania
    Posts
    1,882
    Post (Dis)Likes
    Nici eu nu sunt priceput la electrice insa tuburile T8 de la Juwel, de 1047mm au 38W, astfel, balastul nu da atata putere incat sa mentina consumul neonului sau probabil ca balastul are protectie de suprasarcina si intrerupe cand nu ii convine consumul (consumul este mai mare cand neonul are temperatura mai mare)
    Probabil asta este cauza.

  7. #7
    High member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    bucuresti
    Posts
    559
    Post (Dis)Likes
    m-am gandit si eu la asta, pentru ca parea ciudat sa pui un balast de 2x36 pentru 2 neoane de 38W ,dar se pare ca nu e asta. m-am interesat si eu putin pe net si pare sa mearga, treaba e ca acum merge instalatia perfect,la inceput erau problemele cu stinsul neoanelor,dupa o saptamana nu au mai facut asa si pana in ziua de azi merg bine....deci...dilema nerezolvata, problema rezolvata...nu stiu cum

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •