Results 1 to 3 of 3

Thread: Echinodorus Bleheri

 1. #1
  Junior Member rxget's Avatar
  Join Date
  Jun 2016
  Location
  Timisoara
  Posts
  23
  Post (Dis)Likes

  Echinodorus Bleheri

  Am cumparat o Echinodorus Bleheri din poza urmatoare care are o ramura cu pui, intrebarea mea este cum sa plantez, las ramura in afara cum era pana acuma la magazin sau o bag sub pietris?
  13901960_1079281198812842_1345228433_o.jpg

 2. #2
  Very high member dandumitru's Avatar
  Join Date
  Mar 2010
  Location
  Bucuresti Dr. Taberii
  Posts
  1,495
  Post (Dis)Likes
  Ramura se numeste stem.
  Pe stem se dezvolta mai multe cuiburi.
  In cazul tau sunt 5 cuiburi din care 2 sunt mature. In aceasta situatie ai doua variante, (1) sa tai stemul inainte de primul cuib si dupa el, apoi sa ingropi radacina in substrat pana la baza cuibului in asa fel incat cuibul sa ramana deasupra sustratului cel putin un centimetru. In acest mod vei pierde ultimele cuiburi, care nefiind ajunse la maturitate sunt dependente de tija stem pana la formarea radacinilor care isi cauta oricum un loc de fixare, (2) sa lasi tija sa mai creasca, in acest timp se si adapteaza la noile conditii din bazin, dar sa o apropii de substrat suficient de mult incat radacinile sa atinga substratul. Radacinile vor patrunde in substrat si vor fixa planta fara ca tu sa mai intervii cu ceva. Singura ta grija va fi numai sa mentii tija stem cat mai aproape de nivelul substratului, in rest planta va face singura tot cei va sta in putinta sa se fixeze si sa se dezvolte in continuare , bineinteles daca are toate conditiile prielnice.
  Frunzele care sunt ingropate in substrat se vor topi, acest lucru se va observa mult prea tarziu pentru a mai putea face ceva pentru ele, va incepe cu partea ingropata in substrat care si va desprinde de restul buchetului. Daca sunt frunze ramase peste nivelul substratului planta va supravietui, eu am avut situatii in care , dupa ce planta sa topit cu totul ( la momentul respectiv nici eu nu stiam nimic despre acest tip de plante ), nu am scos partea ingopata in substrat si m-am bucurat sa vad ca dupa cateva luni sa apara o frunzulita fara sa realizez ca de fapt era planta pe care o pierdusem din nestiinta. De aceea este bine ca dupa introducerea plantei in substrat sa ridici de ea pana cand baza plantei este putin deasupra substratului.
  Sa nu vrem sa fie cum ne place, sa fie cum a lasat natura, si ne va fi mai bine - Daniel Dumitru
  " Natura " Taraboste " Gazonul japonez "

 3. #3
  Junior Member rxget's Avatar
  Join Date
  Jun 2016
  Location
  Timisoara
  Posts
  23
  Post (Dis)Likes
  Multumesc de raspuns, o sa aleg varianta doi si o sa am grija la ce ai zis.
  P.S. Am avut un lapsus toata ziua la numele de stem, dar recunosc ca de cuiburi nu stiam.

 4. Likes dandumitru liked this post

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •