Recunosc am fost prea acid in afirmatii, dar punctual
1. E un topic in care se descriu retetele si modul de realizare al unor soluti de fertilizare consacrate, fara a se indica sursa chimicalelor, aici am completat eu (recunosc prea acid)
2. Pe toate forumurile unde la inceput eram o comunitate de pasionati elevi, studemti ... mai tarziu angajati cu sume mai mici sau mai mari alocate pasiunilor, daca la inceput ne impartaseam descoperirile si experimentele cu bune si rele pentru ai ghida si pe alti, (recunosc eu mai mult citeam si invatam de la alti) mai nou au aparut colegi care din organizarea unui grup bay la un momentdat au ajuns sa se faca intermediari, pseudo comercianti care ne dau peste "bot" in tentativele noastre DIY si ne ghideaza catre solutii "consacrate" (care sunt in esenta aceleasi solutii DIY prezente pe multe forumuri de specialitate din europa si america). Aceste solutii consacrate ne sunt prezentyate sub forma de nume pompoase, de aici si afirmatia nume erotic, doar pentru a se diferentia de restul, dar in esenta vand acelasi lucru.
3. Solutile realizate de catre noi functioneaza foarte bine, fara a avea cunostinte de chimie, am cantarit prafurile cu un cantar de bucatarie electronic, le-am aruncat intr-o sticla am pus apa de la robinet si am agitat. Asta cred ca poate face toata lumea. Intradevar daca se cumpara cantitatea minima posibila de la acea firma (cu care nu am nici o relatie, eu doar am impartasit sursa , stiind ca era dificil in trecut) se prepara solutii pentru 2-4 ani pentru un acvariu de 200-350 litri, deci e mai ok asocierea.
4. Plantele sunt curate fara alge si sunt alese plante cu crestere lenta, voi cauta poze din lunile trecute cand erau plante cu pretentii dar... necesitau tundere si intretinere saptamanala, cea ce e "cool" pentru o perioada, dar te si saturi.
5. Afirmatia cu acvariul ca are pesti era o sageata catre vanzatorii de plante care nu vor sa zica ce fac cum fac de au plante impecabile, dar dupa mai multe discuti cu vanzatori, am dedus ca uni au acvarii cu plante pentru vanzare prin beciuri , care nu au vazut pestii, co2 si fertilizanti in draci. Asta am incercat si noi
co2 si fertil;izanti in draci, plantele au izbugnit, perlare incredibila... dar pesti cu gura la suprafata , nu aveau aer. Intradevar acum s-a ajuns la echilibru, perleaza, alge nu sunt (aditia suplimentara de nitrati ne-a scapat de firicelele verzi de alga), de aici afirmatia cu elementele individuale adaugate in acvariu functie de masuratori.
Daca un moderator considera ca discutile fie ele acide si in contradictoriu nu sunt utile e rugat sa stearga postarile mele.
Va multumesc si-mi cer scuze celor care s-au simtit ofensati de afirmatile mele, dar aciditatea era dupa cum spuneam adresata celor ce detin "cheia filozofala" si ne-o vand la supra pret cu nume ... . Numai de Bine