Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 19 of 19

Thread: NIsip

Junior Member
    Post (Dis)Likes

Pentru Polly

Cum sa arate rau?...mai ales dupa fierbere???....va arata ca nisipul obisnuit...sau ca nisipul rosu (ca asa l-ai cumparat). Altfel...sa mucegaiasca?...sau sa se uite el urat la tine?...daca nu iti place naturalul, nisipul natural, eu zic sa iti pui o mocheta pe fund si sa lasi nicipul...sau chiar gresie. Scuza-mi ironia, dar un acvariu inseamna un colt de natura in casa unei persoane.

Aquarium expert Juwel's Avatar
    Post (Dis)Likes
    Quote Originally Posted by Cribut
    Eu iam spus sa nu ia, ca nui natural ...

Nisipul sau pietrisul nu se FIERBE !!!

Nu va mai avea nici o substanta nutritiva pentru plante.
    Asa este. Se spala foarte bine, in multe ape.
    Dar la "nisipi" rosii nu ma pricep, eu sunt mai inapoiat, folosesc nisip cuartos natural.
    Ceea ce va doresc si dumneavoastra, daca vreti sa aveti acvariu. Daca nu, faceti o sorcova, ca la "nisipi" rosii merg si niste plante de plastic asisderea.

Si acuma astept domnii moralisti sa ma acuze ca in loc sa fac lectia cu nisipu' fac mishto.
    Membru fondator AAR
    Membru fondator RKA
    Stalker.

High member
    Post (Dis)Likes
    Quote Originally Posted by cipikkus
    Eu zic sa mai citesti odata toate articolele despre acvaristica...postate pe forum...si ai sa vezi ca se fierbe si nisipul si pietrisul.
    si daca il fierbi ce crezi ca obtii la 100 grade nu faci nimica altceva decit sa precipiti mineralele necesatre plantelor DAR SI PESTILOR iar in plus vei creste si duritatea totala

Very high member seba's Avatar
    Post (Dis)Likes
    @Juwel
    AHA..... gata, acum am intales.
    primul pas - obtinerea unui scafandru din plastic.
    pasul doi - fierbe tot ce bagi in acvariu, (nu mult ca se topeste scafandrul)

@Polly
    Invata sa gandesti, ai sa vezi ca viata este mai interesanta.

Post (Dis)Likes
    Quote Originally Posted by seba
    @Juwel
    AHA..... gata, acum am intales.
    primul pas - obtinerea unui scafandru din plastic.
    pasul doi - fierbe tot ce bagi in acvariu, (nu mult ca se topeste scafandrul)
    Si sa nu uitam planta de matase (impletita-n sase) sau de plastic.

@Polly
    Invata sa gandesti, ai sa vezi ca viata este mai interesanta.
    Bun sfat.
    Membru fondator AAR
    Membru fondator RKA
    Stalker.

Base member
    Post (Dis)Likes
    @cipikkus nu ma contrazice stiu ce vorbesc

Am sai duc eu nisip de constructi la mine face minuni !

Paule cum esti tu am idestept ca mine la scoala ?
    tu nu vezi ca ei de la inceput o inceput sa faca misto ?

High member
    Post (Dis)Likes
    nu a facut nimeni misto sfaturile au fost corecte
    cei doi sau amuzat pe seama altui post http://forum.acvarist.ro/viewtopic.php?t=11095

Post (Dis)Likes
    Mai copii, vad ca la orice glume (sau mishtouri daca ziceti voi), sunteti foarte sensibili.

De ce nu manifestati aceeasi sensibilitate si cand cumparati nisip ROSU pentru acvariu? Sau cand dati sfaturi competente ca cele de mai sus?

Dumnezeule, multe am citit pe acest forum, dar nisip ROSU e prima oara cand vad ca-si cumpara cineva ca substrat.

Si faza cu "tot ce se pune in acvariu se fierbe" imi aduce aminte de vreo reteta de supa. Si pestii se fierb? Ca si aia se pun in acvariu. Si plantele? Si melcii? Ori poate crevetii ca se fac si mai rosii decat sunt!!!

Nisip cuartos de 1 mm sau pietris de 1-3 mm va face rau la simtul artistic? Nu mai zic ca acea punga de 2,5 kg a costat cu siguranta cat 10 kg din ce spuneam mai sus.

Substratul are un rol foarte bine definit intr-un acvariu, legat de viata plantelor si implicit pestilor. El nu este un decor. Dar in fine, cred ca ajunge. Cine are ochi sa citeasca si minte sa inteleaga, ok.
    Membru fondator AAR
    Membru fondator RKA
    Stalker.

Junior Member
    Post (Dis)Likes
    Eu am sa va spun un lucru tuturor acvaristilor, sau mai corect spus celor care au acvarii. Acvarist mi se pare ca si cand ar fi vreo meserie. Si nu prea e cazul.

Nu mai puneti bocancul in gatul oamenilor despre culoarea unui pietris sau a unei plante artificiale sau alt element de decor. Nu fortati nota bunului simt. Fiecare are dreptul la opinie si alegere.

Pietrisul colorat in general este glazurat la temperatura inalta nu va genera culori in acvariu, nici macar fiert nu mai e cazul. A fost deja supus unei temperaturi deosebit de mare.

Urasc sa vad cum radeti de oricine are alte gusturi decat cele cu care voi ati ales. Pestele nu face distinctie intre culori, nici scafandru nu-l incurca cu ceva. Pe voi, de ce?

Pentru Administrator site: ti se pare normal ca posturile sa mearga pe dos? Practic te duci la ultima pagina ca sa citesti prima. E total atipic.
    Last edited by mellbo; 02-07-2022 at 04:27.

Page 2 of 2 FirstFirst 12