Evident ca depinde de contract, eu ti-am spus despre cazul general, asemanator cu relatia forum-user.
Reiau punctual:
- Poa' sa scrie orice in acel regulament, dpdv al dreptului de autor nu pierzi nimic din cauza acelui articol. Iti mai spun o data ca: acel articol este pentru protectia forumului, nu are nicio valoare legala in ceea ce priveste dreptul TAU de autor
- pentru ca o entitate sa beneficieze de drepturile de autor ale unui scriitor, cercetator, etc, este nevoie de CONTRACT SCRIS. Asa este legea
- in conditiile actuale, site-ul are doar dreptul sa GAZDUIASCA articolul tau. Atat
- daca cineva (inclusiv site-ul) cu care nu ai un contract referitor la drepturile de autor, publica sau vinde articolul tau, situatia devine penala pentru proprietarul site-ului si ma indoiesc ca Laurentiu doreste sa publice in viitorul apropiat o carte despre acest forum
- teoretic, poti cere si stergerea unui articol conform legii uitarii (UE vs Google)
Articolul este asemanator (dpdv al dreptului tau de autor) cu anunturile din magazine: bunurile vandute nu se schimba si nu se inlocuiesc. Aceste anunturi contravin legii si nu au nicio valoare.
Sunt cateva articole foarte valoroase pe acest site (micro si macronutrienti, iluminare, setare si populare). De-a lungul timpului nu am vazut nicio tendinta din partea acestui forum de a profita de pe urma acestor articole. Regulamentul da dreptul site-ului sa PASTREZE publica cercetarea ta (publicata de tine pe site)
Pe scurt
1. nu are rost sa banui de rea credinta pe cineva care de multi ani a dat dovada de buna credinta
2. trebuie sa intelegi ca orice articol, anunt, etc care contravine legii si nu este asumat prin CONTRACT SCRIS, este lovit de nulitate.
3. Site-ul nu devine proprietar indiferent ce scrie acel regulament (vezi si punctul 2). Tu esti proprietar, ti-am scris exact ce spune legea: transferul dreptului de autor se face prin CONTRACT.
Daca ai facut o cercetare care ar ajuta comunitatea acvaristica, te incurajez sa distribui concluziile pe cat mai multe site-uri intr-o forma cat mai usor de accesat.
edit: imi aduc aminte ca am corespondat cu Christian Rubilar si i-am cerut acceptul sa folosesc pozele si sa traduc textul lui referitor la MDC . Omul a pus trei conditii: 1. Sa fie un articol accesibil usor si fara costuri; 2. Sa-i trimit link-ul; 3. Cand vine in Romania sa-i dau o bere
Nice?