din cate observ par de conifere, nu stiu daca poti sau nu sa le bagi . daca au seva aceea lipicioasa in ele oare sunt bune ? si inca ceva , nu stiu cum rezista coniferele la actiunea apei, teoretic seva aceea le ajuta sa reziste si la putrezire...
ma ajutati sa identific radacinile astea?
le-am luat de pe o rapa dintr-o zona de munte, n-am nici cea mai mica idee de la ce copac pot proveni.
ceea ce ma intereseaza e daca le-as putea baga in acvariu.
radacini.jpg
din cate observ par de conifere, nu stiu daca poti sau nu sa le bagi . daca au seva aceea lipicioasa in ele oare sunt bune ? si inca ceva , nu stiu cum rezista coniferele la actiunea apei, teoretic seva aceea le ajuta sa reziste si la putrezire...
Illegitimi non carborundum.
Nu sunt conifere alea. Mai degraba fag/carpen. Cel putin mie asa imi seamana.
Daca intr-o zi iti gasesti femeia cu altul, si-ti trece prin cap sa te arunci de pe balcon, adu-ti aminte ca ai coarne boule, nu aripi !!!
am vazut si eu topicul acela si asta ar fi primul pas, identificarea.
dupa cum arata zona cred ca sunt radacini de ceva tufe de spini, nu stiu denumirea.
Prima regula in legatura cu lemnele: Daca ai dubii, las-o afara!
Sau s-o lasi afara!!! Acum un timp (nu am permisiunea sa vorbim la concret, cu nume si fapte exacte) un prieten de-al nostru reusise sa-si ridice catinel un nr de discusi. Asta pana sa bage o cioata frumoasa. Urmatoarele 2-3 zile s-a straduit din rasputeri sa mai salveze macar cativa pesti din toata populatia, fara succes insa. Retine ca omul nostru nu este nici pe departe incepator. A riscat si a pierdut. Crezi ca se merita?
Daca intr-o zi iti gasesti femeia cu altul, si-ti trece prin cap sa te arunci de pe balcon, adu-ti aminte ca ai coarne boule, nu aripi !!!
Dupa culoare si textura cred ca sunt sanse foarte mari sa fie vorba despre radacini de carpen. Nu as recomanda utilizarea lor in acvariu.