-
Kitchen Slice II
Asa cum am promis in jurnalul Kitchen Slice revin cu noul jurnal al Kitchen Slice II
- acvariu 33x33x33 - sticla 4 mm;
- substrat: Bitrita river gravel
- lumina: - solara
- filtru intern 300l/h plin cu eheim substrat pro, incalzitor pe perioada iernii;
Plante: fisidensis moss, christmas moss, flame moss, cladophora, valisneria twister, anubias nana petite, prosepinaca palustris ( da, da - fara lumina artificiala); ludwigia glandulosa
Fauna: red cherry, physa marmorata, planorbis si melanoides tuberculata, anetome helena(recent 2 introdusi din care unul s-a sinucis); planarii; 5 guppy masculi
Hardscape: cateva crengi culese de pe malul Bistritei si pietre dintr-o movila de balast
Saptamanal schimb 50% din apa si razuiesc geamurile caci de la lumina solara se mai prinde o alga bruna, dar nimic de speriat.
Datorita faptului ca le dau mancare putina, si fac schimbul de apa, acvariul e stabil, si nu ridica probleme deloc.
Nu fertilizez cu absolut nimic, insa parca as pune un capac cu ceva lumina ca ar fi mai frumos si mai atragator. Ma gandesc eu pe viitor la un neon de 8 watt sau la ceva leduri.
Acvariul e pus in functiune de la terminarea jurnalului precedent adica de mai bine de un an.
jurnal fara foto nu se poate, asa ca:
Last edited by BogdanHojbota; 15-11-2012 at 16:23.
-
-
High member
Daca alegi plantele cum trebuie, stii ce inseamna apa de calitate si curata plus experienta lui Bogdan, reusesti sa faci un astfel de setup.
Bravo, apa limpede !
-
Mihai, @Decadurabolin, multumesc!
Nu e nici un secret, lumina solara e cea mai buna. Sa stiti ca in zilele de vara insorite, plantele chiar perleaza si asta fara CO2.
Cresterea este inceata si nu trebuie sa faci trimming decat foarte rar.
Acum vre-o 2 luni am dat o parte din flame moss si valisneria ca nu se mai vedea nimic in acvariu.
Stiu ca privind fotografiile, puzderia de melci de pe geam influenteaza negativ imaginea acvariului insa acei melci impreuna cu crevetii, tin acvariul sub control.
Saptamana viitoare o sa introduc 3 neritina zebra si cu penseta o sa strivesc ceilalti maidanezi, care vor servi ca hrana pentru creveti si pentru guppy.
-
Ma bate un gand sa refac setupul acestui acvariu low cost si sa il golesc de vietuitoare.
As vrea sa fac un acvariu cu red crystal si alte specii de creveti, mai colorati ( galbeni, portocalii) insa totodata as vrea si un substrat special pentru creveti(preferabil negru).
Shiracura nu gasesc la noi deloc, si nici ADA amazonia II
As vrea un substrat cu granule moi pe care sa le "toarca"crevetii si totodata sa le faca bine.
Ceva recomandari?
am gasit ceva tipuri dar nu la noi: http://www.shrimpkeeping.com/substrate.html
-
Member
aquatic nature shrimp soil recomand , il poti gasi si aici http://www.happypets.ro/aquatic-natu...il-p-3331.html
-
High member
Si eu chiar ma gandeam ca ai inventat un nou brand in materie de substrat ,,Bitrita river gravel' acum vrei sa renunti la el? Multa bafta cu noul proiect!
-
Paulspp - multumesc - totusi cam scumpisor. Mie mi-ar trebui circa 4 litrii , deci 3 pungi ~ 150 de lei...plus ca au stoc 0
Iuliane, as lua niste red crystal, si aia sunt mai figuranti. Si am zis sa am un start bun cu ei ca si crevetii nici ieftini nu sunt
sa dai 200 de lei pe creveti si sa nu le convina...
P.S. Era Bistrita River Gravel - am gresit eu la prima postare
P.S.2 - Observ tot mai mult out of stoc la foarte multe magazine online ( nevertebrate, happypets si multe altele )
-
High member
Bogdan de JBL Sansibar ce parere ai? Iar cu stocurile ai perfecta dreptate cel putin in Iasi nu am gasit nici cum substrat 2-3 mm negru in cele din urma am luat bazalt 3- 5mm si se pare ca e cam mare....
-
Tibi, ieri m-am uitat pe youtube la un acvariu cu sakura facut cu sansibar black, si am zis, ca imi place si imi iau. Am dat comanda la nevertebrate, insa stoc 0 , si ar dura vre-o 2 saptamani pana ajunge la mine, asa ca ori gasesc in alta parte online ori rog un prieten din Iasi sa imi trimita o punga de 5 kg.
Apropo ai vazut pe undeva sansibar negru in Iasi?