interesant..ce se vor mai bucura crevetii ..cu timpul cred ca va mai disparea din puzderia de valisnerie nu ? ..si cel mai probabil parca te vad ca ii faci si o bomba uite asa tot a la low cost
succes !
Detin si eu un nano, care a luat "nastere" din necesitate, deoarece nu aveam unde sa imi tin puii de corydoras panda, (cory panda care s-au inmultit din intamplare in primavara acestui an). Acvariu are dimensiunile 30*15*25(h)
Puii de cory au crescut si i-am pus in acvariu mare, eu m-am mutat la Bacau si trebuia sa ii gasesc un loc si acestui mic borcan. Locul l-am gasit rapid, in bucatarie langa geam pe un suport de flori. Daca tot i-am gasit loc, mi-am propus ca acolo sa las crevetii red cherry sa se inmulteasca si apoi sa ii pun in bazinul mare.
Detalii:
- sticla 4 mm lipita cu silicon sanitar transparent, 30*15*25;
- capac de sticla;
- pietris de rau 2-3 cm grosime;
- filtru intern ( de fapt power head cu un burete) - 5w
- fara lumina artificiala, doar naturala
- schimb de apa - cand imi aduc aminte
Plante: valisneria twister, jawa moss, (fara fertilizare);
Nevertebrate:
Red Cherry;
2 Neritine( pentru a curata geamurile);
2 pomaceea - locatari temporari;
planorbis si physa marmorata
2 racusori albastrii(recent introdusi)
Plantele merg de minune, fara fertilizant, fara lumina artificiala si cu un KH 17 grade germane, dimineata cand e soare pe la 8-9 chiar perleaza.
odata cu venirea verii a crescut si temperatura in acvariu ajungand si la 30 de grade, insa cu ajutorul unui incarcator de nokia vechi si cu un cooler de 5 cm tin temperatura din acvariu la 25 de grade.
Datorita coolerului apa se evapora rapid si odata al cateva zile completez cu apa proaspata de la chiuveta ( vine din fantana)
Mai jos o fotografie,
(mi-a fost greu sa il fotografiez in lipsa luminii artificiale si a cerului noros)
Nano(<50L) : Kitchen Slice ; Kitchen Slice II; Kitchen Slice III
Medium (~100L) : Lumea Mea - Acvariul Meu; Relax After Work ;
Large (320L) & ExtraLarge: (700L) : Slow Motion 320 B.C.; 700Litri - No turning back!
interesant..ce se vor mai bucura crevetii ..cu timpul cred ca va mai disparea din puzderia de valisnerie nu ? ..si cel mai probabil parca te vad ca ii faci si o bomba uite asa tot a la low cost
succes !
Probail in viitorul apropiat o sa te umplii de alge...ar fi mai bine sa il muti intr'un loc ferit de lumina directa si sa ii pui o lampa.
Cele bune!
Cu o bomba e co2 nu ma complic/ Daca as vrea sa ii pun co2 am butelie si reductor de rezerva, insa nu-i trebuie.
Acvariu functioneaza in locul respectiv de o luna, au aparut alge datorita luminii solare insa nimic de speriat. Majoritatea au aparut pe geam, fapt pentru are am introdus cele 2 neritine, care muncesc de zor la curatarea lor.
Large (320L) & ExtraLarge: (700L) : Slow Motion 320 B.C.; 700Litri - No turning back!
Daca mentine un raport sanatos intre hranire / plante si incarcatura biologica nu prea o sa vada cine stie ce alge. TRebuie tinut cont ca lumina solara este mult mai buna decat cea artificiala, lucru de care vor beneficia plantele. Si din cate vad eu acolo la cantitatea de plante necesarul de nutrienti este mai mare decat se produce datorita pestilor si nevertebratelor.
Racusori albastri...? Vede si ochiul nostru?
@scificus: din cate inteleg pestii nu mai sunt acolo, asa ca nevertebratele nu au cum polua prea mult.
Da, racusori albastrii! Cu toate ca, colegul acvarist de la care i-am luat m-a atentionat ca pot sa casapeasca plante, nu mi-am facut probleme ca au de unde.( si am zis, poate pot casapi si alge ) )
Sunt simpatici foc! si stau mai tot timpul pe copacelul de moss, cocotati parca ar fi la cules de cirese.
Astazi o sa incerc sa ii atrag in fata ca sa ii pot fotografia.
Stati aproape , diseara urmeaza fotografiile!
Daca sunt cei care ii stiu eu sunt foarte frumosi, avea intr'o vreme un coleg pe forum care a reusit sa ii reproduca cu succes...nu sunt curiosi sa custe o "salata de creveti" ?