Din pacate nu tine mult minunea, se cam prajesc frunzele din cauza neoanelor si a aerului uscat, banuiesc (contrar asteptarilor, in camera mea, cu 3 acvarii, aerul este foarte uscat - voi dezvolta subiectul in curand).
o planta sanatoasa, daca e emersa face si floare?![]()
Din pacate nu tine mult minunea, se cam prajesc frunzele din cauza neoanelor si a aerului uscat, banuiesc (contrar asteptarilor, in camera mea, cu 3 acvarii, aerul este foarte uscat - voi dezvolta subiectul in curand).
Jurnale : A shrimp's garden [100L] , Tranquility - Insula [200L] , Dutch 2014 [200L] , The Good Side [54L] , Jelly Island [54L]
Jurnale nano : Wild Roots [20L] , Yellow Passion [20L] , Facebook
Culori - Rotala macrandra green
high resolution
high resolution
Jurnale : A shrimp's garden [100L] , Tranquility - Insula [200L] , Dutch 2014 [200L] , The Good Side [54L] , Jelly Island [54L]
Si acum, povestea din spatele schemei de mai sus :
Ar insemna sa mint daca as spune ca nu ma atrag setup-urile cu pietre. Pe alta parte, stilul 'Olandez' mi-a placut cel mai mult, de cand m-am apucat serios de acvaristica, daca putem spune asa.
Astfel, dupa capitolul cu insula, mai incercam inca o data sa imbinam utilul (partea de hardscape) cu placutul (plantele, cat mai colorate).
Partea de hardscape este acum alcatuita din 4 bolovani (Made in Onesti , inca o data ii multumesc colegului iulian_cioclin pentru ajutor).
Sa va povestesc si cum sta treaba acum la capitolul pietris/substrat in acvariu : dupa cateva operatiuni de scoatere a e. parvulei am cam ramas cu kg bune de Manado in minus, asa ca m-am gandit o data cu acest reset sa mut/imping Manado in spatele acvariului, creand o plaja . Dupa ce am pus separatoarele de rigoare, am venit cu ~8 kg de pietris negru Evidecor si mi-am asigurat in acest fel ca nu voi mai pierde pietris aiurea la replantari.
Plaja se poate vedea si pe schema, pe ea plantandu-se 21.E. parvula (cantitate mica) si 22.Hemianthus cuba (cantitate destul de mare), pe care nu prea am avut noroc sa o cresc pana acum. Sper acest setup sa fie cu noroc la acest capitol.
Hemianthus cuba, o planta ravnita de multi craioveni (se stiu ei) si pierduta de nu stiu cate ori, se pare ca de data asta s-a hotarat sa creasca. Astfel, cu ajutorul colegului Andrei84 (aka vecinul
), in Tranquility a ajuns o "patura" maricica de H. cuba. Multam si pe aceasta cale, Andrei.
Ca deobicei, aranjamentul nu este unul final, pentru ca nu-mi sta in fire sa "bat ceva in cuie". Ce este sigur, de data asta toate se vor invarti in jurul pietrelor (P-urile de pe schema).
Urmeaza ultimele retusuri si o ploaie de ... poze.
![]()
Bravos domnule.
La tine si pietrisul perleaza. Intre Alternantera mini (1si Staurogyne (19) ramane 'loc de joaca' sau nu te-ai hotarat cu ce completezi?
Tot respectul Alex....esti tare frate!
![]()
Fiecare om aduce fericire celorlalti;unii cu prezenta, altii cu absenta...
high resolution
Adrian :
Asa arata pietrisul cand l-am pus, in general se intampla treaba asta la un acvariu "fresh" (umplut acvariul cu apa proaspata de la retea > nivel ridicat de O2 (sa ma corecteze cineva daca gresesc) ). Oricum, frumos fenomenul.
Deocamdata locul ala ramane liber si oricum nu este asa mare ca in schema. Ceva schimbari o sa mai apara pe parcurs, asta e clar, mai sus e aranjamentul de "inceput".
Dani :
Multam de aprecieri.![]()
Frumos, start... mai ales ca deja ai si gazon.
Succes!
high resolution
Iulian, multam mult!![]()
Parerea mea este ca arata mai interesant noul setup decat precedentul. Succes in noul proiect!