Page 1 of 24 12311 ... LastLast
Results 1 to 10 of 234

Thread: My own green corner

High member DecaDurabolin's Avatar
    Post (Dis)Likes

My own green corner

Va salut cu respect. Am nevoie din partea voastra de putin timp si rabdare, sunt incepator in acvaristica, si as vrea parerea unor persoane mai avansate in acest domeniu.

Am achizitionat acum cateva zile un acvariu hexagonal de plastic, ce vine impreuna cu capac, filtru pentru apa,pompa de apa cu piatra, cateva plante, si 2 pesti Neon.

Am dat foarte putini bani ( 80 ron ) si am inceput sa repar si sa fac ce pot eu mai bine pentru pestisori. Am pus niste nisip in el, spalat in prealabil. Am reparat pompa de apa si am spalat bine filtrele ( sunt o improvizatie, sunt practic 2 bureti taiati incat sa incapa acolo ). Am introdus si o lumina in el ( un neon de 6 W, marca Philips ),care imita foarte bine lumina de zi, de vreme ce am citit ca asa este cel mai bine.

Acum ce urmeaza sa mai fac : sa cumpar niste Zeolith, Aqualon si niste burete special, pentru a filtra cat mai bine apa, asta de pe un site specializat.
    Urmeaza sa schimb nisipul, am cumparat 4 kg de nisip foarte frumos, din magazin specializat.
    SI mai vreau sa cumpar 2 sau 4 neoni,si poate cateva Ciclide Africane.

Acum intrebarile mele :
    1. cu lumina am procedat bine?
    2. Zeolith si Aqualon, precum si buretele special sunt bune de ceva? Pompa mea de apa se afla deasupra, prinsa de capac, si intra cam toata in apa, o elice mica din el impinge apa din acvariu catre o zona in care sunt 2 filtre, precum si 4 bile negre de plastic, cu santuri pe ele. E un circuit al apei ca sa zic asa. Apa iese din pompa pe un tub de plastic, si intra imediat intr-un burete negru, din burete mai jos este un alt burete mai mic, si cele 4 bile nerge, cu santuri pe ele. Eu vreau sa adaug cumva acolo, in locul buretilor, Zeolith-ul, Aqualon-ul si poate cumpar niste bile noi, am inteles ca se gaseste asa ceva. Este ok?
    3. Acvariul are zgarieturi urate pe el. Cum scap de ele? Sa le rod cu ceva? Silicon ? Exista asa produs pe undeva?
    4. Ciclidele si Neonii sunt compatibili? E ok daca voi avea ambele specii in acvariu?
    5. Ce incalzitor sa cumpar? Si de cati Wati putere? Resun de 25W e ok?

Mentionez ca acvariul maxim 40 de litri. Nu imi dau seama exact.

Va multumesc. O seara placuta.
    Last edited by DecaDurabolin; 09-10-2010 at 16:46.

User banat
    Post (Dis)Likes
    R cumva o gluma?

High member razvan7722's Avatar
    Post (Dis)Likes
    Legat de cichlide.

Daca ai baga UNA acolo se va simtii ca tine stand intr-o camera 2 x 2 M. Si daca iei mai multe o sa fie ca sardinele. Concluzia ?! NU LUA.
    NU sunt compatibile cu Neonii nici de cum. Tu daca vrei poti sa ii inghesui acolo si sa te dai mare cu ei.

Post (Dis)Likes
    Multumesc Razvan. Snake la ce te referi exact ca e o gluma?

Aquarium expert andreic's Avatar
    Post (Dis)Likes
    Ai un acvariu prea mic ca sa pui ciclide in el. Ciclide cu neoni nu merg. La asta se referea Snake. Ca ajutor, iti recomand articolele mele despre setare si iluminare de la sectiunea Articole. Citeste acolo si vezi ce nu ai facut bine.

User banat
    Post (Dis)Likes
    1 - Nu cunoastem absolut nimic despre volumul acelui acvariu
    2- Defineste
    nisip foarte frumos
    3 - Nu stim despre ce filtru este vorba, astfel incat nu putem sti daca mediile de filtrare pe care ti le doresti, ar intra acolo. Zeolitul e bun el, da' sa sti la ce si cum sa-l folosesti, iar Aqualonul e banala vata de perlon ambalata sub sigla Hobby.
    4 - Necunoscand volumul acvariului si necunoscand ce fel de plante ai in el, cum la fel necunoscand cam ceea ce ai vrea de la acel acvariu, nu putem raspunde cu "da" sau "nu" la intrebarea ta legata de lumina
    5 - Zgarieturile ... acolo raman pe veci. Ca sfat ... cumpara un recipient care sa se poata numi acvariu
    6 - Nu cunoastem despre care din multitudinea de specii de cichlidae este vorba, astfel incat nu ne putem pronunta in privinta compatibilitatii cu neonii. Insa aici trebuie luata iarasi in calcul si variabila numita volum acvariu
    7 - Incalzitorul e mic

Raspunsurile sunt un pic aleatorii.
    Cel mai bun sfat este insa ... sa iti cumperi un acvariu. Apoi ... fa ce a zis Andrei

Ce-mi place domniloir ca un incepator beneficiaza de functia edit, mie fiindu-mi scoasa prin bunavointa unora.

Post (Dis)Likes
    Multumesc pentru rabdare.

Nisipul este EVIDECOR-nisipuri si pietre decorative.

Am gasit datele despre acest acvariu : are 21.5 litri. Voi atasa o poza cu el. Precum si una cu pompa submersibila. Care are capacitate de 200l/h.
    Filtrul este tot al firmei AA Aquarium. Daca aveti timp puteti intra pe site-ul lor si sa vedeti despre ce este vorba. Ideea este ca Acvariul a venit la pachet cu tot cu filtrele, pompa etc. Toate au denumirea AA Aquarium si sigla AA. Nu poarta alt nume, desi am observat pe ele ca scrie ceva in limba germana.

Am cumparat acest acvariu pentru pretul mic, si pentru ca sunt incepator. Nu m-am aruncat din prima la ceva mai stufos, vreau sa invat acum bazele, dupa care incet incet sa iau ceva mai bun. Nu cred ca cineva de aici a luat din prima un acvariu de 200 de litri, si l-a echipat bine din prima, iar pestii au fost multi si frumosi si sanatosi. Fiecare a inceput cu ceva mic, dupa care s-a dezvoltat.
    Am decis sa raman doar cu cativa neoni in acvariu. Este spatiu insuficient pentru ciclidele africane. Plus ca vreau sa respect regula 1cm/litru.

Acvariile home made sunt bune de ceva? Ma refer la acelea lipite cu silicon, dreptunghiulare.

Atasez acum poza cu acvariul si cu pompa submersibila. Multumesc pentru ajutor. Stima.
    http://img408.imageshack.us/i/pompag.jpg/
    http://img684.imageshack.us/i/avariu.jpg/

User banat
    Post (Dis)Likes
    Si acvariile facute sub sigla unor firme, tot din sticla lipita cu silicon sunt facute.
    Intrucat pe un acvariu asa mic nu se poate face scoala, iti recomand la modul cel mai serios achizitionarea unuia cel putin triplu ca marime. Daca ai sa te uiti putin pe aici prin paginile forumului, ai sa observi ca mai toata lumea recomanda incepatorilor un acvariu de minim 50-60l. Tot citind ai sa intelegi si de ce.
    Eu am inceput cu borcane de muraturi si acvarii lipite cu chit pe rama de cornier.
    Citeste tot ceea ce inseamna sectiunea articole, citeste forumul si ... mai discutam.

Very high member darius_ciprian's Avatar
    Post (Dis)Likes
    Daca nu te superi ar trebui sa treci si pe la introducare si pune si locatia.
    In legatura cu acvariul,neonii sunt perfecti pentru el 8-10 bucati.Zgarieturile vor ramane si in filtru daca incape as pune saculeti cu siporex sau eheim pro si perlot.
    Un acvriu mai mare este mai usor de intretinut si ar trebui sa ei unul macar de 60l,chiar si home made.

High member razvan7722's Avatar
    Post (Dis)Likes
    Daca vrei neoni potilua inca 2 daca vrei sa respecti regula. Sau daca nu vrei pesti poti lua creveti Red Cherry depe la colegii forumului.

Unul Home made de 50 L ajunge cam pe la 140-150 Lei facra echipamente. Alea sunt alta poveste

Page 1 of 24 12311 ... LastLast