pepika  
+ Reply to Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 11 to 19 of 19

Thread: Reflexia valurilor

Aquarium expert Juwel has a spectacular aura about Juwel has a spectacular aura about Juwel's Avatar
    Quote Originally Posted by andreic View Post
    Wrong. Efectul se numeste shimmering si este dat de o radiatie luminoasa foarte puternica, precum cea a becurilor HQI. Pompa de valuri nu are nici o treba aici. Crede-ma ca stiu ce spun, unde mai pui ca nu folosesc pompe de val
    Dar eu folosesc pompa de valuri, si nu am HQI. Totusi efectul exista nu de alta dar e la mine in casa si il vad zilnic.
    Ma refer la bazinele marine, binenteles.

Acu ramane intrebarea "de ce m-am bagat in seama". Raspuns:

Quote Originally Posted by ionutn View Post
    Cum pot obtine intr-un bazin cu capac efectul acela de reflexie de la valuri pe fundul acvariului, cum este la bazinele cu apa sarata.
    Iar bazinele de apa sarata au POMPE DE VALURI care accentuaeaza foarte mult miscarea apei la suprafata. Ceea ce la apa dulce nu exista.
    Iar la mine efectul e dat de cele doua pompe de valuri de 3000 fiecare.

Administrator andreic has a spectacular aura about andreic has a spectacular aura about andreic's Avatar
    Tu poti sa crezi ce doresti, dar shimmering nu ai in acel bazin. Ai, o apa agitata si luminata cu un tub actinic.

Moderator bilti is an unknown quantity at this point bilti's Avatar
    poate e prea tarziu dar abia acum am gasit postarea. efectul se obtine foarte usor la lumina led. mai jos e acvariul meu

Junior Member Buly has a little shameless behaviour in the past
    eu am obtinut asa ceva, montand 2 "aplice" cu 4 leduri, albastru+alb, efectul de moon-light, de seara, care imi ofera jocul asta de lumini ... filtrul genereaza valuirea apei, iar ledurile isi fac jocul...

efectul e spectaculos cand il ai la lumina de peste zi.

High member Aquarium is on a distinguished road Aquarium's Avatar
    eu nu am avut ecest efect pana la HQI.
    Ce spuneti voi legat de neoane este cu totul altceva. dar nu se compara!

cu cat sursa de lumina este mai concentrata cu atat este mai evident efectul. dpmdv ordinea este led, halogen, neon. probabil ca juwel are niste reflectoare bune si de aceea ii aparea si lui fenomenul. pana atunci uitati-va la efect acum cand am adaugat 30% mai multa lumina. practic am 21 de leduri la 60 de litri.

Administrator andreic has a spectacular aura about andreic has a spectacular aura about andreic's Avatar
    Ha, alea sunt leduri cu lupa. Astea concentreza foarte bine lumina. Unde mai pui ca sunt si o gramada de bani.!!

+ Reply to Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2