Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Amway Espring vs Dennerle 190 osmoze

Member
    Post (Dis)Likes

Amway Espring vs Dennerle 190 osmoze

Salut eu au acasa pt baut si pt acvariu urmatorul sistem de la amway http://www.espring.com/English-EU/Wh....aspx?pgid=131 si eram curios daca ar fi mai bine sa iau un dennerle 190 sa sau sa raman cu Esrping la el am primit o brosura cu parametri pe care apa ii are dupa folosire si tin sa zic ca sunt vreo 5 pagini a4 in care e masurata fiecare componenta ! nu cred ca dennerle scoate apa mai pura sau mai buna pt acvariu decat espring dar o fi espringu buna pt acvariu sau e prea pura!?

Voi ce parere aveti?
    Multumesc
    580l ciclide sud americane

Aquarium expert andreic's Avatar
    Post (Dis)Likes
    Din ce am citit eu in linkul dat de tine, chestia aceea este un purificator de apa si atat. daca te vei uita la:

does not remove beneficial minerals, such as calcium, magnesium, and fluoride
    vei observa ca nu elimina chiar tot din apa, precum o face un osmozor. Apropo, de osmozoare, poti folosi si din cele alimentare nu numai de la Dennerle.

Member
    Post (Dis)Likes
    Exact la aia ma si uitam dar am vazut ca dennerle spre exemplu are un remineralizator pt apa osmozata care contine calciu magnieziu etc. pana la urma cred ca tot aia oricum adaug avera si element plus la fiecare schimb! Dar am nevoie de apa asa de pura ? si asta de la espring are mult mai mult de 190 de litri pe zi eu schimb cam 200 de litri in vreo 2 ore

Post (Dis)Likes
    Depinde pe unde locuiesti in principiu. Pentru Bucuresti, as fi tentat sa zic ca nu, dar, intotdeauna exista un dar, ce te faci cu apa evaporata sau cu variatiile de gh si kh de la apa de la robinet. Una peste alta, eu zic ca isi merita toti banii un osmozor, fara discutie.
    Cei de la Dennerle(nemti au o apa foarte dura) prefera sa faca apa osmpzata, deci pura si sa o remineralizeze atat cat este nevoie si cu ce este nevoie pentru plante

Very high member Nicu Iuja's Avatar
    Bucuresti-Baneasa; Ilfov-Silistea snagovului
    Post (Dis)Likes
    Filtrul de la E-spring e bazat in principal pe filtrarea cu carbune activ si are o lampa UV care nu prea cred ca face multa treaba la viteza cu care curge apa prin filtru.
    Asta este o parere personala si neavizata!

Member
    Post (Dis)Likes
    Asa o fi sa zicem ca imi iau osmozor ce fac schimb apa in 10 zile sau imi caut recipiente sa stochez 200l de apa ? e cam aiurea faza asta cu debitu la un osmozor daca ai ditai acvariul

Aquarium expert ionutlatcan's Avatar
    Post (Dis)Likes
    depinde de osmozor...

Post (Dis)Likes
    Ideea de osmozor mai presupune si un vas de stocare si o pompa boost.

High member
    Post (Dis)Likes
    de schimb la picatura ce zici? 35% pe saptamana echivaleaza cu un schimb normal de 30%.
    In mod clar si eu as merge pe o instalatie de osmoza+cartus de remineralizare fata de instalatia aia espring care probabil nu schimba cu nimic gH-ul si kH-ul de la robinet.
    Personal folosesc osmozorul in primul rand pentru apa de baut. O instalatie de 150l/zi imi produce in realitate cam 4-4.5l/ora la o presiune pe retea de 2.1-2.4 bari. Nu folosesc pompa de boost.
    Spre rusinea mea pestii mei nu beneficiaza de osmoza, pentru instalatia de schimb la picatura folosesc doar un filtru de sedimente si unul de carbon activ Dar imi surade ideea cu osmoza + acel cartus de remineralizare, pacat ca tine numai 5000l. Sunt totusi curios ce kH ar face.
    Pacat ca n-au inventat nemtii astia un cartus de remineralizare care sa scoata bere din osmozor
    asa pe modele... filtered/unfiltered, Weißbier/Schwarzbier...
    cred ca asa ar fi existat o instalatie de osmoza in casa fiecaruia nu mai stateam atata pe ganduri daca merita sau nu pentru pestii nostri

Very high member Liviu M's Avatar
    Post (Dis)Likes
    [off-topic]
    Quote Originally Posted by Sorin
    Weißbier/Schwarzbier...
    Weißbier si Schwarzbier sunt puse impreuna din intamplare, nu? Ca Weißbier nu inseamna (neaparat) "alba"; exista si Weißbier "neagra". De obicei, cand comazi Weißbier la crasma, te intreaba daca vrei blonda (helles) sau neagra (dunkel).
    (Hefe)Weißbier/Weizenbier (denumirea variaza in functie de regiune, da' toti nemtii le inteleg pe amandoua ) e bere facuta din grau (spre deosebire de celelalte facute din orz, hamei si ce o mai fi). Se gaseste filtrata - glasklar - (mai rar) sau nefiltrata - natutrüb - (mai des) si e o bere specifica landurilor din sud (Bayern si Baden-Württemberg).
    Se bea din pahare speciale (chiar are alt gust) si daca e nefiltrata si cumparata la sticla, la turnare, cand mai e putina bere in sticla (paharele speciale sunt de 1/2 l, incape o sticla odata) se agita ca sa se dezlipeasca drojdia de pe fundul sticlei si se toarna cu totul in pahar.
    "Prost!"*
    [/off-topic]

* Cu Prost n-am injurat; e nemtescul Noroc!

Page 1 of 2 12 LastLast