PDA

View Full Version : Acvariu 350 litri



CercelaruBogdan
14-06-2015, 22:59
Va salut . Am un acvariu de 200Lx35lx55h . Vreau sa il fac cu ciclide ! Întrebarea mea este ajunge un singur filtru extern sun sun hw 404a 2000l/h? Si 2 pompe de valuri ? Sau este nevoie de 2 filtre externe ?

Nimeni
15-06-2015, 00:55
Depinde cati pesti o sä pui. In principiu, la 400L iti ajunge unille.

CercelaruBogdan
15-06-2015, 11:03
Am inteles , voi pune si poze cand ma apuc de el , momentan vreau sa il relipesc deoarece a fost lipit foarte foarte inestetic cu Silicon transparent si vreau sa ii pun Silicon negru , macar pe margini unde se vede ! Si voi pune un sun sun de 2000 l /h pentru moment sa vad daca face fata , daca nu voi mai lua inca unul ! Peștii sunt aceia care ii am in acvariul de 126 de litri care au inceput sa crească !

CercelaruBogdan
08-07-2015, 01:12
In sfarsit am avut timp sa lucrez la noul proiect ! Am spart barul cu toate ca am ținut inchis cateva zile dar a meritat, barul avea 170 lungime si a mai trebuit sa il prelungesc 30cm si sa ii mai iau din înălțime ! Am placat si cu piatra naturală cu ideea ca voi pune in acvariu piatra cam de aceeași culoare! In seara asta am pus acvariul pe poziție dar mai am de munca la el , sa il colantez pe spate cu negru si capacul argintiu ! Sa cumpar filtru/filtre depinde ce gasesc ! Daca gasesc 2 second voi cumpara 2 filtre externe daca nu voi cumpara unul nou!Nu as mai vrea sun sun deoarece am vazut ca sun sun ul meu(402B) de acasă are 1000l/h plin cu siporax si un burete deasupra de abea mai împinge, e cumparat acum 2,3 luni! Am schimbat apa duminica asta i am scos buretele si a ramas doar cu siporax fara vata fara nimic si la fel nu are deloc debit , nu am pietre in acvariu de 126l si e mizerie pe jos !

Asa arata inainte, cu lambriu pe el
http://i59.tinypic.com/2i1jzt4.jpg


L-am spart pana la 90cm
http://i59.tinypic.com/25qf2mh.jpg

L-am lungit si am turnat la drept
http://i57.tinypic.com/2ntepnb.jpg
http://i57.tinypic.com/2v8oidj.jpg

Acvariul, care nu am mai avut rabdare sa il colantez jos :)!
http://i62.tinypic.com/a9rec7.jpg

CercelaruBogdan
08-07-2015, 23:22
Au venit si pietrele :) le am pus intr un butoi cu apa sa se înmoaie pana maine si le voi spala cu jet ul de la spălătorie ! Ar trebui sa le bag ceva sare in butoi sau ceva de genul ?
http://i62.tinypic.com/dr9p55.jpg

Faye
08-07-2015, 23:41
... sun sun ul meu(402B) de acasă are 1000l/h plin cu siporax si un burete deasupra de abea mai împinge...
Cel mai probabil sunt colmatate furtunele si de-aia s-a redus debitul. Asta vei pati cu orice filtru, nu numai cu Sun Sun. Curata furtunele si isi revine.

CercelaruBogdan
09-07-2015, 00:52
I l am dus in seara asta domnului Cristi , filtrul nu are 3 luni de cand l am cumparat ! Si se afla intr un acvariu de 126 de litri ! Nu are cum sa se colmateze in 2 luni, aproape 3! Posibil sa fiu eu mai ghinionist si sa fii nimerit un exemplar cu probleme ! Dar m am linistit deoarece din spusele domnului Cristi se va rezolva cu siguranta ! Nu este o generalitate doar ca este prima data cand cumpar un filtru sun sun si ma gandeam ca or avea probleme ! Maine pe seara vin cu un raspuns !

Pana atunci poate imi spune si mie cineva de acele pietre ca observ ca pe acest forum este activitate numai in subiectele deținute de marii Maeștrii in acvaristica ! Si acum va veni cineva si imi va raspunde foarte răutăcios "pune mana si citeste pe forum ca sa mai discutat de N ori " :))) si uite asa probabil se descurajează lumea sa mai aiba activitate sau sa mai întrebe "ceva banal"!

Nimeni
09-07-2015, 02:34
........... Si acum va veni cineva si imi va raspunde foarte răutăcios "pune mana si citeste pe forum ca sa mai discutat de N ori " :))) si uite asa probabil se descurajează lumea sa mai aiba activitate sau sa mai întrebe "ceva banal"!

;) nici macar.... (adica nu vei primi indemnul respectiv) O sa purcezi singur la lectura cand vei da cu "pretiosul" de beton....

Ps: topicurile "maestrilor"..... da, alea au activitate deoarece: toata lumea in topicul respectiv VORBESTE ACEEASI LIMBA ;)

Raspunsuri momentan LA CE sa iti dam? din moment ce "tu ai decis" deja ce trebuie sa faci?
Ai luat acvariu 200 lungime - 35 latime (sic)..... Ai spus ca "vrei" africani-malawi sau ce o fi (cichlide in general) DAR:

- nu ai spus "tema" acvariului
- nu ai estimat populatia
- nu ai specificat numarul de indivizi
- nu.... etc!

Pui niste poze cu pietre si "ma intrebi" daca sa pui sare! POTI SA PUI SI BORSH... din partea mea, din moment ce (eu unul) habar nu am ce urmeaza.

Sarea... (deh, "ca asa ai auzit") se foloseste la TRATAREA LEMNULUI--- eliminarea TANINULUI----- fierberea CIOATELOR (tot lemn, da?) deci.... SAREA NU ARE TREABA CU PIATRA!

Ai fi fost sfatuit sa faci un test cu otet sau detartrant.... in cazul in care NU le foloseai la cichlide.... (africanii prefera o apa calcaroasa, plantele si alte tipuri de pesti NU)

Nu mai reamintesc ca nu retin valorile apei tale de retea.

Referitor la pietre: din moment ce nu stim ce specii bagi in acvariu.... nimeni nu are cum sa iti spuna daca sunt bune sau nu: unele specii prefera "grote/caverne", altele pietrele bombate si "lucioase/plane"... de pe care sa curete alge... etc. Lipsesc prea multe elemente din schema ta pentru a putea primi raspunsuri (momentan)

Ps: asta nu a fost un raspuns "rautacios"..... dar tu ai dreptul sa il percepi cum doresti! Spor si ape limpezi

L.E:
Peștii sunt aceia care ii am in acvariul de 126 de litri care au inceput sa crească !

Foarte "clara si directa" explicatie ai dat despre pestii care tu ii detii. E ca si cum as suna eu nevasta acum si as ruga-o sa dea mancare "la discusii aia din acvariul de 250L"..... Ca sa intelegi "hilarul glumei si al situatiei": am 14 acvarii de 250L =))

Tu in relatarea de mai sus.... "ai vorbit pentru tine", sau probabil te astepti ca cineva sa se opreasca din scris, sa iasa din topicul asta, sa se duca la profilul tau.... sa vada ce topicuri ai mai deschis.... sa se apuce de citit pe acolo ca sa isi dea seama ce pesti ai????..... Apoi sa revina aici, sa se reapuce de scris, spunandu-ti: amice, piatra e buna (sau nu) sau etc????.....

Daca te astepti la asa ceva, poti fi linistit ca nu prea se intampla ;)

CercelaruBogdan
09-07-2015, 10:39
:))) bun asa da m-a bagat si pe mine cineva in seama :)) !!! Deci sa începem cu apa , poziția etc.... Acvariul este pus in incinta unei spălătorii auto in bar ! Are 35 cm lățime pentru ca nu aveam unde sa il pun mai lat ... Apa: am si de la rețea si de la puț , dar nu prea am încredere in cea de la put sa zic asa deoarece nu am mai curățat bazinul in care colectez apa (bazinul hidroforului) de 8,10 ani si nici analize nu i am facut . Pești sunt următorii : 3 caeruleus, 4 elongatus mpanga, 5 msuli,4 Socolofi, 4 msobo, 4 maingano, 3 ob ,3 fryerei ai 3 otopharynx (ciorba :)) ) pe care ii voi selecta cand mai cresc momentan sunt toti masculi ..! Filtre voi baga 2 unul sun sun 402b 1000l/h plin doar cu siporax si unul jbl e1500 2 sertare cu matrix si restul perlon si bureti !

Faye
09-07-2015, 12:49
Nu are cum sa se colmateze in 2 luni, aproape 3! Posibil sa fiu eu mai ghinionist si sa fii nimerit un exemplar cu probleme !
Nu cred ca m-ai inteles. Interiorul furtunului care duce si aduce apa din acvariu la filtru si inapoi si toata fitingaraia aia de plastic, se acopera cu o mazga. Acea mazga iti reduce drastic debitul filtrului. 2-3 luni e timp suficient sa se colmateze rau acele furtune, mai ales daca ai ceva incarcatura biologica. Nu importa marca filtrului. Periodic trebuie curatate furtunele si fitingurile.
Cat despre pietre, eu doar le oparesc un pic inainte sa introduc in bazin pietre noi, pentru a omori eventuale bacterii nedorite.

CercelaruBogdan
09-07-2015, 15:00
Mersi de raspuns , in legătura cu filtrul s-a rezolvat si e totul ok ! Vina era a mea pentru ca nu am amorsat cum trebuia ! Trebuiau golite furtunele si canistra la fel goală , dupa care trebuia apasat butonul de amorsat ca sa traga apa singur! Eu invatat cu cele de la fluval am gresit si am zis ca s a stricat ! Totul e ok !

visiniu
09-07-2015, 15:19
Mersi de raspuns , in legătura cu filtrul s-a rezolvat si e totul ok ! Vina era a mea pentru ca nu am amorsat cum trebuia ! Trebuiau golite furtunele si canistra la fel goală , dupa care trebuia apasat butonul de amorsat ca sa traga apa singur! Eu invatat cu cele de la fluval am gresit si am zis ca s a stricat ! Totul e ok !


Vezi, azi ai invatat mai multe lucruri. Procesul asta va fi unul continuu, sau cel putin asa ar trebui sa se intample. Asa ca, si atunci cand ai obtinut sau gasit (de preferat) raspunsurile la problemele tale, continua sa faci sapaturi. In timp, vei putea ajuta si tu persoane aflate in pozitia ta de acum. Succes cu proiectul!

avl
09-07-2015, 15:46
Hai bureti, ca bureti dar sa bagi la ciclide perlon, o faci doar daca ai pe cineva angajat sa schimbe perlonul zilnic :). Vrei sa faci o smecherie? Umple cele doua filtre cu siporax si pe in-ul fiecaruia pune cate un filtru burete, pe care le cureti la fiecare schimb de apa.
Perlonul si buretii sunt degeaba pusi intr-un filtru extern, decat daca nu ai prefiltrare si ti primul sertar sa faca asta.

Faye
09-07-2015, 16:32
Sau daca vrei sa faci o treaba buna si sa eviti desfacerea externului foarte des(pentru ca la ciclide o sa ai ceva mizerie), poti sa iei tot de la Cristi un prefiltru. La mine a facut minuni. Am deschis externul de curiozitate dupa 4 luni si era super curat. Nici n-a fost nevoie sa mai clatesc mediile, pur si simplu i-am pus capacul la loc si l-am lasat in pace.

avl
09-07-2015, 22:00
Pai el are 2 filtre externe. 2 prefiltre vin minim 200 lei, 2 filtre burete FBF-1 40 de lei si fac acelasi lucru. Bagi mana in acvariu, scoti buretele, speli si in 5 minute ai terminat cu amandoua. Singurul dezavantaj este ca ocupa mai mult loc decat un "in" obisnuit.

Faye
09-07-2015, 22:20
Crede-ma ca nu fac acelasi lucru. Inainte sa instalez prefiltrul am avut burete destul de fin pe sorb. Cand deschideam canistra era plina de mizerie. Prefiltrul vine cu 3 bureti de granulatii diferite si nu lasa sa treaca nimic. Eu sunt hotarata sa nu mai deschid canistra 1 an. Curat prefiltrul o data pe luna, imi ia maxim 20 de minute, dar stiu ca nu am nevoie sa mai umblu la medii.

Nimeni
09-07-2015, 23:04
Pai el are 2 filtre externe. 2 prefiltre vin minim 200 lei,.

Din cate imi aduc aminte un prefiltru e cam 54 lei..... Nici nu se compara cu BF-urile, crede-ma.
Poate lua modelul mai mic si a scapat de stres. Prefiltrele au robinete pe ambele parti, scapa de griji la curatat.... plus ca altfel stai de vorba cand ai extenele burdusite cu Siporax sau altceva.

avl
09-07-2015, 23:28
Nu se compara in ce sens? Eu am desfacut un filtru dupa 2 ani si avea pe fund 2 dare maronii care apar in orice filtru la doua saptamani de la start.
Faye burete fin pe sorb e altceva. Ce folosesc eu este burete filtru. Are acoperire o gramada, il spal o data pe saptamana 1 minut sub dus si il schimb o data pe an. Atat. N-am avut niciodata probleme. Sincer pentru mine este mai comod si de lene nu mai folosesc prefiltre (la mine era si masa jos si ma enerva sa ma bag pe acolo)

Da Sebi este 60 de lei. Eu cand am luat nu avea Cristi si am ramas cu pretul ala in minte.
http://forum.acvarist.ro/attachment.php?attachmentid=39560&stc=1
http://forum.acvarist.ro/attachment.php?attachmentid=39561&stc=1

GabrielM
09-07-2015, 23:38
Un prefiltru nu ia din puterea filtrului extern ? si daca da,cam cat ia la un tetratec 700 care mai are pe out un reactor bitanu de co2 plin cu biobals?

GabrielM
09-07-2015, 23:40
Si ce idei imi dati pt a instala un prefiltru pe un fluval 305 ? Dupa cum stiti fluval-urile au acele furtune gen masina de spalat,speciale pt gama fluval

CercelaruBogdan
09-07-2015, 23:53
Azi cand am fost la domnul Cristi am luat inca un sun sun :)) de 2000l/h pe care l am umplut cu siporax si vreau sa spun ca e vârtej in acvariu ! O sa vad cum se comporta cu mizeria in acvariu si voi pune si un prefiltru eventual inca un filtru ! Maine revin si cu poze nu am mai apucat sa fac in seara asta deoarece m am chinuit sa împart in doua racordurile de la chiuveta si sa le montez pe un in în acvariu , ca sa ajute la schimburile de apa săptămânale si dupa toata munca curgeau ...in fine ! Maine poze cu acvariul plin!

CercelaruBogdan
09-07-2015, 23:57
Si ce idei imi dati pt a instala un prefiltru pe un fluval 305 ? Dupa cum stiti fluval-urile au acele furtune gen masina de spalat,speciale pt gama fluval

Gabi sa stii ca daca te chinui putin cu atenție si cu un pic de îndemânare poti recupera modele care sunt pe furtune acelea pe care scrie fluval si le poti lipi la un alt furtun ! Asa am facut eu ! Dar atenție fluvalul are in ul si out ul prin metoda îndoiri furtunului la intrarea in acvariu si bineinteles nu merge orice fel de furtun deoarece se gâtuie ! Trebuie sa cauti furtun pentru piscine ! Gasesti la Dedeman sau Hornbach alb sau negru ! Mufele le dai jos dupa furtune cu caterul dar mare atenție si sa te Pregătești cu bani pentru altele noi inainte sa faci asta ! Spor !

Nimeni
10-07-2015, 04:16
Nu se compara in ce sens?
:)) Pai.... "bine coane``..." dar noi vorbim de lucruri diferite ;) Tu zici BF la altceva.... ala cu 2 iesiri este "bun".... ptr ca are putere sa traga cum vrea muschiul lui...
Eu ma refeream la "asta": https://www.google.fi/search?q=BF4+sponge+filter&rlz=1C1ASUT_enFI532FI534&espv=2&biw=1536&bih=758&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=LQ6fVdvoFYO7ygPPsrfQCg&ved=0CDEQsAQ

Dar tot mai bun este prefiltrul canistra (parerea mea)

CercelaruBogdan
10-07-2015, 09:12
Bineinteles ca o sa imi Spune-ți ca nu are un aer natural dar la Lățimea acvariului de 33 cm nu prea am cum sa le pun mai pe spate ! Inca nu am bagat peștii , sa bag un Aqua safe sau safe start ?

http://i62.tinypic.com/29eku47.jpg
http://i57.tinypic.com/2csdocw.jpg

Nimeni
10-07-2015, 18:41
Atat timp cat circula apa peste tot si nu ai depuneri de detritus la baza pietrelor.... "e bine" ;)

cristi_ionescu_79
10-07-2015, 18:47
Mie imi place. Am vazut acvariul pe viu si nu cred ca se putea face mai mult.
Daca chiar te grabesti poti baga EasyStart (http://www.tucradio-acvariu.ro/index.php?route=product/product&filter_name=start&product_id=292) , desi cele 3 saptamani de asteptare sunt sfinte ....

Nimeni
10-07-2015, 19:34
...... si nu cred ca se putea face mai mult..

Daca ii dai si 4 pompe de valuri mici... reuseste sa invarte apa cum trebuie ;)

CercelaruBogdan
10-07-2015, 22:06
Domnul Cristi voi baga cu siguranta niste fiole pentru ciclare ! Si o pompa sau 2 de valuri voi vedea daca ramane pe jos ceva mizerie dar dupa cate pietre sunt voi baga cu siguranta pompe de valuri !

CercelaruBogdan
02-09-2015, 13:45
Un update dupa ce am tăiat pietrele in 2 si am bagat 2 rădăcini de red moor cu anubiasi !
http://i61.tinypic.com/2nk1mop.jpg
http://i61.tinypic.com/255v1xd.jpg
http://i62.tinypic.com/vdomxg.jpg
http://i62.tinypic.com/2hx7d6w.jpg
http://i59.tinypic.com/scg6m0.jpg
http://i62.tinypic.com/23gz8sg.jpg
http://i62.tinypic.com/arwog.jpg

Si doi congolezi in Africa care au impartit acvariul in 2 ! Săptămânal scot pui, in fiecare marți le trag puii cu furtunul ,pana luni au pui din nou ! Cred ca au icre in ei non-stop :))!
http://i60.tinypic.com/2604cix.jpg