PDA

View Full Version : Ph Controler ( ieftin ) - CO2



AntonioAndrei
10-10-2013, 22:43
Salut, problema mea este urmatoarea ... si anume as vrea un Ph controler ieftinache + tot ce trebuie legat la butelie ... ma gandeam sa cumpar :

http://www.aquariumhk.net/weipro-ph2010b-ph-controller-for-fresh-aquarium-p-1140.html?cPath=108_193_212

+

http://www.aquariumhk.net/aquarium-co2-regulator-bubble-counter-check-valve-dc0204b-p-1084%3Afd515cb7b9df153eb952269f6e3313ca.html?numbe r_of_uploads=0

... prefer ca sa le cumpar pe amandoua din acelashi loc deoarece transportul nu este tocmai ieftin ...

as dori si eu pareri despre acel Ph Controler ...

va multumesc o seara buna !

cosmin_ruz
11-10-2013, 17:56
Ph controllerul l-am avut eu si si-a facut treaba bine la un acvariu luminat cu tuburi T8, dar am auzit ca sonda interfereaza cu neoanele T5.

mariuscbn
11-10-2013, 18:00
Daca faci calibrarea la un metru (de acvariu) NU cred ca mai ai probleme...si sa ai drosare electronice.

dan.pavelescu
11-10-2013, 18:03
Nu merge omule pe crezute (ca e vorba de banii omului) si nu e vorba de calibrare. Chiar daca ai calibrat corect sonda, ea este influentata/parazitata de tuburile T5, nu mai citeste parametrii cum trebuie.

Mihai are problema asta, dar e capos si nu vrea sa faca un test, sa bage controllerul intr-o priza cu impamantare.

mariuscbn
11-10-2013, 18:07
Atunci se poate schimba sonda cu una mai calitativa...sau sa treaca pe JBL....ieftineala are compromisuri todeauna!!!

dan.pavelescu
11-10-2013, 18:16
Inca o data, nu merge cu cred si poate cand e vorba de banii omului.
Mihai a scris in alt topic ca are problema asta cu orice sonda, indiferent de marca.

De aceea imi permit sa-mi dau cu presupusul ca problema e de la controller, probabil una de alimentare. Fara o proba "babeasca" nu putem recomanda nimic.

AntonioAndrei
11-10-2013, 18:19
intrebare tampita ... nu pot cumva sa fac sa " izolez " sonda cu ceva ? ... dar ar cam fi imposibil cred ca trebuie sa ma reprofilez ... alte ideei in afara de cele de firma de 1000 + ron ? ( si nu se pune in calcul un test permanent ... momentan pentru ca eu am momente cand plec 3 - 4 zile vin o zi acasa si plec iara si tot asa ... si atunci ce fac ? )

Humbert
11-10-2013, 18:24
doar pt informarea ta, controller-ul pe care il ai in vedere se calibreaza doar intr-un singur punct (ph=7)
modelul ph-201 de la weipro se calibreaza in 2 puncte, si la 7 si la 4
in mod normal calibrarea in 2 puncte rezulta intr-o masurare mai precisa, dar habar n-am daca nu cumva pentru scopurile noastre nu e ok si asta care se calibreaza intr-un singur punct
oricum calibrarea la ph=7 e cea mai importanta din cate stiu, ea da interceptul (am uitat cuvantul romanesc :) ecuatiei de grad 1 dupa care se estimeaza ph in functie de diferenta de potential electric masurata de sonda

mariuscbn
11-10-2013, 18:25
Inca o data, nu merge cu cred si poate cand e vorba de banii omului.
Mihai a scris in alt topic ca are problema asta cu orice sonda, indiferent de marca.

De aceea imi permit sa-mi dau cu presupusul ca problema e de la controller, probabil una de alimentare. Fara o proba "babeasca" nu putem recomanda nimic.


Dar si tu dai cu cred si poate cu priza cu impamantare! :)))))))))))
Da-i un ban si stai in fata...sau sunt prea sarac sa-mi iau un lucru prost!
Tu de ce ai JBL??? Hmmmm
Ahhh daca ar merge si asta DIY....:P

dan.pavelescu
11-10-2013, 18:26
Antonio, nu te grabi, asteapta un feedback de la posesorii de weitek sau alte controllere ieftine.
Ca sa-mi izolezi electromagnetic si electrostatic iti trebuie o cusca Faraday, ceea ce e imposibil de realizat in cazul unei sonde.

Rabdare, ca nu esti fata mare

dan.pavelescu
11-10-2013, 18:27
Dar si tu dai cu cred si poate cu priza cu impamantare! :)))))))))))
Da-i un ban si stai in fata...sau sunt prea sarac sa-mi iau un lucru prost!
Tu de ce ai JBL??? Hmmmm
Ahhh daca ar merge si asta DIY....:P

Mai omule, diferenta ca eu am zis cu cred si poate - in sensul sa astepte!!
Tu ii dai cu cred si poate in sensul sa CUMPERE (ca tot iti place sa scrii cu caps)

Ce se intampla daca in urma unul "cred" aruncat de tine omul cumpara un controller inutil? Si apoi in urma unui "poate" cumpara si o sonda JBL?

Hai te rog, fii realist si casca ochii, citeste cu atentie si nu interpreta.

mariuscbn
11-10-2013, 18:33
EU NU i-am recomandat sa-si cumpere NIMIC...pana la urma sunt banutii lui.
Dar pot garanta ca un Controlar si o sonda JBL NU au aceste probleme...
Si nu stiu cine interpreteaza cuvintele!
Eu NU stiu ce drosare are Mihai (sau care Mihai) sau ce Controller asa ca....vorbim de avioane!
Sa ma bata mama daca NU faci si tu ca Ponta ala cu "doctorat"
PS: Nu mai scriu nimic ca esti prea...comunist. :)))))

AntonioAndrei
11-10-2013, 18:37
mai astept, mai astept pareri nu ma grabesc ca oricum pana ar veni restu ar dura saptamani :)

PS ... dau o bere si un suc daca nu ajungeti la cutite !

dan.pavelescu
11-10-2013, 18:41
NU mai am argumente, deci NU mai am ce sa discut. Da, sunt comunist si NU mi-e rusine, dar NU port ochelari de cal.


P.S. pentru cunostinta ta

JBL nu (fara caps, ca se vede aiurea, NU?) mai fabrica filtre ca pe vremuri. Gama actuala GL e de 2 lei.
Controllerul JBL e bun, dar electrovalva din el e de 2 lei (se blocheaza la fel ca electrovalvele externe)
Sonda PH JBL din plastic e bunicica, dar niciodata nu o sa fie la fel de buna si nici macar pe aproape fata de o sonda Dupla din sticla

In concluzie si acest mesia pe pamant denumit JBL face probleme, asa ca nu ma mai zapaci cu calitatea lui extraterestra.

</sfarsit>

LucianCM
11-10-2013, 19:00
Dar pot garanta ca un Controlar si o sonda JBL NU au aceste probleme...
Ei bine aici te contrazic eu ;) Am avut eu probleme cu un controller JBL :grr. Problema poate apare de la curentii parazitari indusi in cablul sondei si de capacitatea controllerului de a "curata" semnalul... Nu stiu exact de unde s-a rezolvat problema mea (controller nou nout) deoarece: am trimis controlerul la reparat (de doua ori), am introdus droselele intr-o carcasa de aluminiu pe care am legat-o la impamantare, am ecranat suplimentar cablul sondei, acran pe care l-am pus la impamantare. Impamantarea a fost facuta cu un cablul litat de vreo 5mm diametru si toata toate prizele de la acvariu au fost puse la acea impamantare... Si in sfarsit am putut sa dau drumul la instalatie. Aceaste probleme nu le-am avut cu Dupla dar asta nu inseamna ca nu or fi fost altii care au avut ghinion...
Deci toate pot fi un cumul de cauze si conteaza:
- tipul de drosele (aici chiar nu stiu care este diferenta, din punctul asta de vedere, intre droselele clasice si cele electronice care au si ele un mic transformator si lucreaza mai ales la pornire cu tensiuni inalte si regimuri tranzitorii)
- pozitia droselelor si cablurile de alimentare a neoanelor fata de sonda (trebuie sa fie cat mai indepartate) si cablul sondei (cu o buna ecranare)
- impamantarea (este de dorit in general sa existe o buna impamantare, eventual se face una home-made cu un cablu litat foarte gros legat cu cel putin doua bride metalice la teava de calorifer pe o zona curatata la luciu metalic) se impamanteaza droselele, reflectoarele neoanelor si prizele care alimenteaza controllerul si daca sunteti si mai exagerati si exteriorul mufei BNC a sondei care este legata de ecranul cablului (am mai vazut cabluri ecranate care nu erau legate la nimic :(
- calitatea controllerului
- si bineinteles nu in ultimul rand de noroc =))

Nu am avut controllerul respectiv dar poate te ajuta cele mai de sus ca sa sti ce intrebi si la ce te uiti si sa iei decizia in cunostinta de cauza

mariuscbn
11-10-2013, 19:22
NU mai am argumente, deci NU mai am ce sa discut. Da, sunt comunist si NU mi-e rusine, dar NU port ochelari de cal.


P.S. pentru cunostinta ta

JBL nu (fara caps, ca se vede aiurea, NU?) mai fabrica filtre ca pe vremuri. Gama actuala GL e de 2 lei.
Controllerul JBL e bun, dar electrovalva din el e de 2 lei (se blocheaza la fel ca electrovalvele externe)
Sonda PH JBL din plastic e bunicica, dar niciodata nu o sa fie la fel de buna si nici macar pe aproape fata de o sonda Dupla din sticla

In concluzie si acest mesia pe pamant denumit JBL face probleme, asa ca nu ma mai zapaci cu calitatea lui extraterestra.

</sfarsit>

Ma faci sa rad de gama GL de la JBL....eu am cautat pe forum si forumuri si NU am vazut probleme la aceste filtre...decat baieti care NU stiu sa le foloseasca cum trebuie (aerisire pe la furtune, ne curatare cum trebuie si ca la carte, ne amorsare ca la carte, ne ungerea rotorului smd.)!!!
Probleme nu!!!! (fara caps)
Daca tu acuma te-ai dat pe chinezarii (comuniste si alea) asta nu inseamna ca trebuie sa denigrezi un produs perfect cum este JBL! :P
Ceiti mai place ca pe vremuri...tehnologia avanseaza tata, tu stai pe loc! :P


Ei bine aici te contrazic eu ;) Am avut eu probleme cu un controller JBL :grr. Problema poate apare de la curentii parazitari indusi in cablul sondei si de capacitatea controllerului de a "curata" semnalul... Nu stiu exact de unde s-a rezolvat problema mea (controller nou nout) deoarece: am trimis controlerul la reparat (de doua ori), am introdus droselele intr-o carcasa de aluminiu pe care am legat-o la impamantare, am ecranat suplimentar cablul sondei, acran pe care l-am pus la impamantare. Impamantarea a fost facuta cu un cablul litat de vreo 5mm diametru si toata toate prizele de la acvariu au fost puse la acea impamantare... Si in sfarsit am putut sa dau drumul la instalatie. Aceaste probleme nu le-am avut cu Dupla dar asta nu inseamna ca nu or fi fost altii care au avut ghinion...
Deci toate pot fi un cumul de cauze si conteaza:
- tipul de drosele (aici chiar nu stiu care este diferenta, din punctul asta de vedere, intre droselele clasice si cele electronice care au si ele un mic transformator si lucreaza mai ales la pornire cu tensiuni inalte si regimuri tranzitorii)
- pozitia droselelor si cablurile de alimentare a neoanelor fata de sonda (trebuie sa fie cat mai indepartate) si cablul sondei (cu o buna ecranare)
- impamantarea (este de dorit in general sa existe o buna impamantare, eventual se face una home-made cu un cablu litat foarte gros legat cu cel putin doua bride metalice la teava de calorifer pe o zona curatata la luciu metalic) se impamanteaza droselele, reflectoarele neoanelor si prizele care alimenteaza controllerul si daca sunteti si mai exagerati si exteriorul mufei BNC a sondei care este legata de ecranul cablului (am mai vazut cabluri ecranate care nu erau legate la nimic :(
- calitatea controllerului
- si bineinteles nu in ultimul rand de noroc =))

Nu am avut controllerul respectiv dar poate te ajuta cele mai de sus ca sa sti ce intrebi si la ce te uiti si sa iei decizia in cunostinta de cauza

Ca tu sau un controller dintr-o 1.000 au probleme e indiscutabil si se poate schimba sau repara pe garantie dar, nu este ceva ce poate fi generalizat!

Dar dupa cate am citit pe forumuri problemele vin de la interferenta sondei cu drosarele...daca ai drosare electronice si de calitate nu mai ai acele interferente la sonda (asta am citit asta scriu) eu nu m-am confruntat cu aceste probleme.

PS: Eu cu toata gama JBL nu am avut nici o problema pana acum si NU sunt legate la o priza cu impamantare!
-JBL CristalProfi e901GL si JBL ProFlora m1003 + Sonda pH

Scuze de offtopic sa revenim la pH controllere ieftine.

dan.pavelescu
11-10-2013, 19:27
Ai dreptate Marius.

Iti doresc o zi buna!

mariuscbn
11-10-2013, 19:31
Ai dreptate Marius.

Iti doresc o zi buna!
Stiu (toata viata am avut si am argumentele la mine)...multumesc frumos! :D
Si tie la fel de buna!

LucianCM
11-10-2013, 20:02
Dar dupa cate am citit pe forumuri problemele vin de la interferenta sondei cu drosarele...daca ai drosare electronice si de calitate nu mai ai acele interferente la sonda (asta am citit asta scriu) eu nu m-am confruntat cu aceste probleme.
Eu m-am confruntat iar droselele sunt Philips... Eu nu i-am spus ce sa ia sau sa nu cumpere ci la ce sa se astepte si la ce sa se uite sau sa intrebe pe altii despre aceste fenomene :thumbleft

pork
11-10-2013, 20:04
Eu am un ph controller modelul asta: http://www.ebay.de/itm/PH-CONTROLLER-PH-REGLER-PH-METER-WERT-CO2-ANLAGE-P10-/360754941260?pt=de_haus_garten_tierbedarf_fische&hash=item53feab8d4c

E tot china, ieftin, dar pot sa spun ca e bun pentru pretul lui. Se calibreaza in doua puncte, l-am folosit cu sonda lui (ce dupa o perioada trebuie schimbata, nu e reincarcabila, dar se gasesc pe ebay). Eu il folosesc de doi ani, l-am cumparat SH, nu stiu cati ani a fost folosit inainte.
Controllerul a fost tinut langa acvariu, cablul sondei inconjura acvariul prin spate pana in cealalta laterala unde intra in apa. Am o lampa cu 4 neoane 54W T5 si doua drosere Osram.
A rulat bine, fara probleme majore.
Am patit de cateva ori sa pice deodata valoare pH-ului pe afisaj, dupa care a crescut usor inapoi in 30-60 de secunde si sa ramana stabil. M-am gandit ca e sonda de vina, nu stiu ce sa zic.

Dar repet, pentru cat costa, e bun, poti face treaba linistit cu el.

kirucd
11-10-2013, 20:13
Sintem prea saraci sa cumparam lucruri ieftine.

O seara placuta,
Dragos

pork
11-10-2013, 20:27
Are dreptate si Dragos ;)

Dar din pacate si la buzunar te ustura cand scoti deodata o suma mare...desi in timp se amortizeaza.
Acum depinde de fiecare ce si cum. Evident ca un JBL sau un Dennerle va fi mai bun decat weipro sau ph 201...

Humbert
11-10-2013, 21:09
eu am ph-201 de 5 ani si nu am avut nicio problema cu el, a fost si este foarte bun. nu vad de ce as plati mai mult pt alta marca de controller. (cu sonda e altceva, o sonda reincarcabila de sticla merita banul in plus)
si cu regulatorul cu solenoid a fost la fel, asa ca eu personal voi cumpara tot din astea in caz ca va fi nevoie sa le inlocuiesc la un moment dat.

mihai2002
11-10-2013, 22:27
calmo nu va mai certati, eu am controlerul respectiv cel care se calibreaza la ph 7 intradevar asa cum a zis si fostu proprietar la neoane t8 nu are treaba, doar la t5 sare in sus si face ca pomu de craciun, testat cu 3 sonde diferite una AM una jbl si una pinpoint reincarcabila, solutia pe care am adoptato eu a fost sa imbrac sonda si firul in staniol si sa o leg la inpamintare, altfel variatia intre lumina stinsa este destul de mare, cam 0,5 instant cind se aprinde lumina si creste incet pina la o diferenta de 0,7-0,9 , in momentu in care indicatia se stabilizeaza e o variate de 0,05 adica indicatie saltareata sau pom de craciun zicetii cum vreti
Dane , am facut proba azi cu un prelungitor tras de la priza cu inpamintare.... tot asa face da am gasit o alta chestie daca bag o sirma in bazin si o leg la inpamintare fara nici o ecranare eroarea nu mai e asa de mare e doar de 0,25 fara sa mai fie saltareata:)

AntonioAndrei
11-10-2013, 22:36
daca nu gresesc ... nu mai simplu este sa imbracam droserele in ceva " staniol gros " si sa tragem un fir prin el si sa il impamantam ? sau aici trebuie sa bagam in calcul si firele de la drosere + capetele de la neoane ?

mihai2002
11-10-2013, 22:49
Din ce am studiat eu nu e vorba de drosere e vorba de corpul de iluminat in sine neonul t5 care produce pe linga lumina si un cimp magetic destul de puternic cimp care induce in cablurile sondei curenti electrici reziduali, daca un aparat care se respecta are oarece praguri care filtreza semnalul aparatu asta ieftin e cam chel si nu stie sa filtreze mai nic
ce ajuta sau ce am observat eu ca reduce eroarea...cabluri litate la neoane si plasat sonda cit mai departe de neon , intrun colt, ecranare si inpamintare sonda si cablu,asta din urma la mine a rezolvat complet problema

AntonioAndrei
11-10-2013, 22:59
solutie poate ciudata ... nu pot baga sonda aia intr-un filtru dala de apa si sa conectez filtru ala pe teava " IN " de la filtru extern ?

PS nu stiu inca exact mecanismul ph controlerului si dasta dau doar cu presupusul ...

LucianCM
11-10-2013, 23:10
solutie poate ciudata ... nu pot baga sonda aia intr-un filtru dala de apa si sa conectez filtru ala pe teava " IN " de la filtru extern ?
PS nu stiu inca exact mecanismul ph controlerului si dasta dau doar cu presupusul ...
Exista astfel de solutii si rezolva multe lucruri. Dragos are unul produs de GHL si este un vas cu 4 racorduri pentru 4 sonde. Pentru a face asa ceva DIY trebuie indeplinite 2 lucruri: sonda sa fie speciala pentru lucrul sub presiune si sa putem asigura racordul etans la recipient...

antoniotoni
11-10-2013, 23:25
EU NU i-am recomandat sa-si cumpere NIMIC...pana la urma sunt banutii lui.
Dar pot garanta ca un Controlar si o sonda JBL NU au aceste probleme...
Si nu stiu cine interpreteaza cuvintele!
Eu NU stiu ce drosare are Mihai (sau care Mihai) sau ce Controller asa ca....vorbim de avioane!
Sa ma bata mama daca NU faci si tu ca Ponta ala cu "doctorat"
PS: Nu mai scriu nimic ca esti prea...comunist. :)))))

Nu poti garanta, doar dennerle poate functiona la neoane t5 care nu au impamantarea la drosere sau la priza.

Spun asta fiinca am avut aceasta problema cu un dupla apoi am schimbat controllerul cu un jbl nou, acela cu electrovalva incorporata. Aceasi problema dar cu fluctuatii mai mici insa uza electrovalva.
Dennerle nu a avut probleme.

mihai2002
11-10-2013, 23:33
Uite ca m-ai facut curios , mine leg instalatia de lumina la priza cu inpamintare sa vedem daca se reduce din eroare, parca droserele de la osram aveau plot special pentru inpamintare

dan.pavelescu
11-10-2013, 23:35
Uite ca m-ai facut curios , mine leg instalatia de lumina la priza cu inpamintare sa vedem daca se reduce din eroare, parca droserele de la osram aveau plot special pentru inpamintare

au, confirm

mariuscbn
11-10-2013, 23:36
.........., parca droserele de la osram aveau plot special pentru inpamintare
Inpamantarea la drosere Osram & se mai leaga de tabla aia care vine turnata (odata cu prinderea lui de carcasa).

http://www.plici.ro/thumbs/balastelec.jpg (http://www.plici.ro/?v=balastelec.jpg)

dan.pavelescu
11-10-2013, 23:38
Pin-ul din mijloc:

http://www.videogrip.ro/images/produse/ballast_osram_2x58W-1_01.jpg

AntonioAndrei
11-10-2013, 23:39
Inpamantarea la drosere Osram & se leaga de tabla aia care vine turnata.

are gaura separata intre cele 2 fire de la alimentare :) pun o poza in 2 minute

antoniotoni
11-10-2013, 23:40
Da au impamantare dar daca mesterul nu ti pune impamantare la drosere ai fluctuatii cu toate controalele de ph in afara de dennerle.

Eu am rezolvat problema temporar cu un cablu legat la o priza cu impamantare bagat in acvariu si s a stabilizat oscilatiile 95%

mihai2002
11-10-2013, 23:41
marius nu ma pune sa dau jos capacu (:| eu asa stiu ca drosere de la osram au plotu din mijoc pentru inpamintare
merci Dane m-ai salvat de hamalit... forumu asta mere cam greu de o bucata de vreme in 10 sec pina am postat eu au mai aparut inca 3 posturi deasupra

AntonioAndrei
11-10-2013, 23:44
uite aici exact :) ce-a din mijloc

2905529056

PS dupaia am vazut pozele ... nu mi se incarcasera imaginile ...

mihai2002
11-10-2013, 23:49
Antonio incercam si asa sa vedem ce iese poate controleru e bun si io is bulina

AntonioAndrei
11-10-2013, 23:52
pentru eforturile mari care le faci ai de la mine deja 2 beri :))

mariuscbn
11-10-2013, 23:55
marius nu ma pune sa dau jos capacu (:| eu asa stiu ca drosere de la osram au plotu din mijoc pentru inpamintare


Se poate si fara sa bagi in pin...multe neoane (de tavan sau de iluminat din acelea in carcasa de fabrica) au prinsa o saiba elastica (http://www.google.ro/search?q=saiba+cu+striatii&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=wlZYUoaEPMXq4gSsyICoAw&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1664&bih=901&dpr=1#q=saiba+elastica+cu+prindere+cablu&tbm=isch&facrc=_&imgrc=L7znyi4M2E0_NM%3A%3BvmnHpAsF6k2ZhM%3Bhttp%25 3A%252F%252Fwww.romstal.ro%252Fimage%252Fcache%252 Fdata%252Fproducts%252F74TX0095-500x500.JPG%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.romstal.ro%25 2Fsaiba-elastica-pt-pompa-k-inox-30-30-m-p45793%3B500%3B500) cu prindere de cablu de impamantare, daca ai curiozitatea si desfaci un droser electronic ai sa vezi ca pinul acela e legat cu un fir ce duce la carcasa metalica a droserului.
Drosarele mele sunt prinse de carcasa (spate'n spate) cu un surub si de care e legat si firul de inpamintare.
Dar eu NU am inpamintare nici pe priza si nici NU am fluctuatii. :D
NU prea stiu sa-ti explic.

mihai2002
12-10-2013, 11:52
Asa cum am promis aseara am facut inpamintarea la drosere ... si s-a mai inbunatatit un pic treaba in sensul ca eraorea de indicatie sa redus de la 0,25 la 0,18 si nu mai este saltareata

http://s606.photobucket.com/user/mihai2002/media/DSCN3029_zpsb74088f3.mp4.html
chiar daca nu a rezolvat complet problema e un pas inainte

Resu Tanab
12-10-2013, 11:52
In trecut "batranii" acvaristi au mai discutat despre ecranare si campuri magnetice. Aceste probleme si-au gasit rezolvarea demult. Iata un topic din 2009:
http://forum.acvarist.ro/showthread.php?23515-Comportament-ciudat-sonda-pH-noua/page3

mariuscbn
12-10-2013, 12:03
Si eu am facut un material video cu calibrarea sondei si am spus influientarea sondei din cauza neoanelor aici (http://forum.acvarist.ro/showthread.php?50517-Coltul-lui-Marius-de-relaxare!&p=492060&viewfull=1#post492060),
Si am recomandat calibrarea sondei ca o distanta mai mare de acvariu.
Tot de la materialul acela m-am ispirat si eu si de pe alte forumuri.
Si colegul @Bitanu a urcat un thed de calibrare sonde aici: (http://forum.acvarist.ro/showthread.php?73989-Calibrarea-electrodului-(sondei)-pH-cu-diferite-Ph-Conroller-e)

@Marian felicitari!



http://www.youtube.com/watch?v=55C5KS65Rvs#t=67

AntonioAndrei
12-10-2013, 12:17
In trecut "batranii" acvaristi au mai discutat despre ecranare si campuri magnetice. Aceste probleme si-au gasit rezolvarea demult. Iata un topic din 2009:
http://forum.acvarist.ro/showthread.php?23515-Comportament-ciudat-sonda-pH-noua/page3

si concluzia eu nu am inteles-o poate e prea dimineatza ...

mariuscbn
14-10-2013, 00:02
Am gasit asta in Europa: http://www.ebay.co.uk/itm/Digital-Portable-pH-CO2-Controller-Meter-Aquarium-0-14-pH-110V-or-220V-PH-201-/360763639754

Si asta are un pret bun: http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s-anzeige/dennerle-ph-controller-evolution/102453806-138-9549

DecaDurabolin
14-10-2013, 09:16
Am gasit asta in Europa: http://www.ebay.co.uk/itm/Digital-Portable-pH-CO2-Controller-Meter-Aquarium-0-14-pH-110V-or-220V-PH-201-/360763639754

Eu vad altceva: Item location: default, default, Hong Kong.

Adaug si eu faptul ca detin un Weipro ph-201 si merge brici.

AntonioAndrei
14-10-2013, 10:11
DecaDurabolin (http://forum.acvarist.ro/member.php?7343-DecaDurabolin) poti pune si tu o poza cu pozitia sondei si ce mai ai pe acolo ? :)

ulyse
15-10-2013, 18:36
cel mai convenabil si durabil sistem de control pH il consider a fi un PH-201 echipat cu o sonda pH reincarcabila ... folosesc asa ceva de 4 ani si functioneaza perfect, fara influente de la iluminatul cu T5

http://www.top-messtechnik.com/jtlshop/index.php?a=377&lang=eng
+
http://www.top-messtechnik.com/jtlshop/index.php?a=345&lang=eng

un PH-201 echipat cu sonda pH reincarcabila costa 94 eur (transport inclus)

AntonioAndrei
17-10-2013, 02:33
Pare interesant (cel putin pentru mine ... )
Mersi de infos

Remus Spataru
17-10-2013, 20:33
cel mai convenabil si durabil sistem de control pH il consider a fi un PH-201 echipat cu o sonda pH reincarcabila ... folosesc asa ceva de 4 ani si functioneaza perfect, fara influente de la iluminatul cu T5

http://www.top-messtechnik.com/jtlshop/index.php?a=377&lang=eng
+
http://www.top-messtechnik.com/jtlshop/index.php?a=345&lang=eng

un PH-201 echipat cu sonda pH reincarcabila costa 94 eur (transport inclus)

Am facut eu o simulare si produsele prezentate de tine costa 121 euro.Cam mult dupa parerea mea.

Humbert
17-10-2013, 23:22
dar de ce zici ca e mult 121 euro? cam la acelasi pret le-am luat si eu de pe ebay, ca am exact sculele alea ...

ulyse
17-10-2013, 23:30
Am facut eu o simulare si produsele prezentate de tine costa 121 euro.Cam mult dupa parerea mea.
pretul de 94 eur este cu sonda de sticla reincarcabila in loc de sonda de plastic ... 121 eur este pretul pH-201 + sonda plastic + sonda sticla

Remus Spataru
17-10-2013, 23:38
Am gasit aici de exemplu acelasi controller http://www.ebay.co.uk/itm/Digital-Portable-pH-CO2-Controller-Meter-Aquarium-0-14-pH-110V-or-220V-PH-201-/360763639754?pt=UK_BOI_Electrical_Test_Measurement _Equipment_ET&hash=item53ff3047ca Iese la 68 de euro cu transport

ulyse se poate cumpara acest controller si fara sonda lui din plastic ?

Humbert
18-10-2013, 00:12
sunt lire. 68 de lire englezesti. adica vreo 80 de euro, cam acelasi pret ca dincolo.

ulyse
18-10-2013, 15:38
Am gasit aici de exemplu acelasi controller http://www.ebay.co.uk/itm/Digital-Portable-pH-CO2-Controller-Meter-Aquarium-0-14-pH-110V-or-220V-PH-201-/360763639754?pt=UK_BOI_Electrical_Test_Measurement _Equipment_ET&hash=item53ff3047ca Iese la 68 de euro cu transport

ulyse se poate cumpara acest controller si fara sonda lui din plastic ?

nu cred ca se poate cumpara fara sonda ... eu le-am cerut oferta de pH-201 + sonda reincarcabila din sticla in loc de sonda din plastic

Remus Spataru
21-10-2013, 14:50
Am vorbit si eu cu ei,am cerut oferta de ph-201 + sonda de sticla si ma costa 95 de euro cu transport.

mariuscbn
21-10-2013, 14:55
Pe vremuri era un tip pe internet care facea pH Controlare, Liviu parca il chema, dupa schita unui producator....cautati pe net. (http://www.google.ro/#q=fac+ph+controller+liviu&spell=1)

Remus Spataru
21-10-2013, 15:03
Il stiu pe Liviu,am avut si eu un controller foarte bun facut de el dar din pacate l-am vandut.

mariuscbn
21-10-2013, 15:14
Eu am vazut unul la colegul nostru @marti, facut de Liviu, arata bine ce sa zic si era foarte multumit de el.....aaaa si avea si o sonda de pH romaneasca, facuta la Timisoara, interesanta si aia.
Poate mai ai telefonul lui Liviu si ii dai de munca iara. :))))

Remus Spataru
21-10-2013, 15:21
Am telefonul lui dar s-a lasat demult :)

mariuscbn
21-10-2013, 16:07
Am telefonul lui dar s-a lasat demult :)
Pentru bani ce nu face omul...am auzit si eu ca s-a lasat dar merita incercat zic eu...poate cine stie, reinvie ceva in el. :)))
Sau schitele si materialele necesare...il facem noi si ne apucam de bussines.
PS: Pistol de lipit am eu...;)

Marius67
24-10-2013, 08:22
Interferentele electrice legate de surse in comutatie si oscilatoare (intr-un drosel de asta electronic exista amandoua) au doua componente.
Unele sunt radiate (ceea ce s-a tot discutat pe aici) care au ca si solutie ecranarea. Un balast electronic genereaza "oficial" semnale pana prin 50kHz pe undeva, insa cu o gramada de armonici (probabil invers proportional cu calitatea lui). La frecventele astea insa, perturbatiile radiate nu sunt foarte mari, insa nu uitati ca poate radia chiar si cablul de alimentare al balastului..
Insa exista interferente produse prin conductie, mult mai importante, care se propaga prin cablurile de alimentare, care au fost total neglijate.
Pentru a scapa de astea sunt 2 abordari ...
1. Se alimenteaza cele 2 aparate din prize diferite, la distanta una de alta, cu rezultate variabile, partea de radiatie ramane.
2. Se monteaza un filtru RFI intre balast si cablul de alimentare. Solutia asta rezolva atat partea de radiatie a cablului, cat si perturbatiile conduse prin acesta.
Ceva de genul:
http://www.tme.eu/ro/katalog/?art=10EMC1

kirucd
24-10-2013, 11:22
Foarte buna informatia Marius, poate ne spui si cum sa alegem un asemenea filtru,
functie de ce?

O zi buna,
Dragos

Marius67
24-10-2013, 12:06
Filtrul RFI este un filtru trece-jos destul de simplu (3 condensatori, un tor de ferita dublu bobinat).
Ceea ce este important este sa permita un curent suficient.
Alea de la TME suportand 10A (adica in jur de 2kW), pentru aplicatia de fata parametrul asta nu prea conteaza
(un sistem de iluminare de 200W de ex. trage max. 1 A, poate 2-3 A ca si puls de pornire).
Ce este insa important pentru securitatea utilizatorului este folosirea unei prize cu pamantare (neaparat).
Motivul este ca in filtru exista un divizor capacitiv (cca. 2x 200pF) care "da" cca. 110V pe pinul de masa daca nu e conectat la pamantare
(exact cauza pentru care unele calculatoare "musca" la atingere daca nu sunt bagate intr-o priza suko - si ele contin un asemenea filtru, asta daca nu lipseste din sursele de provenienta chinezeasca).

Sebastian Costin
05-11-2013, 08:09
Eu pot sa va spun ca am avut Weipro cu sonda originala si a interferat cu neoanele.
Mi-am comandat o sonda JBL si nu am mai avut aceasta problema. Dupa vreo 2 ani a crapat sonda JBL si am comandat o chinezarie de sticla si a mers si cu aceea. Dupa alt an am renuntat la bazinul plantat (nici acum nu mai am aceasta problema:) :)))))))))))))))))

mihai2002
05-11-2013, 10:24
La mine sonda care nu facea probleme asa mari a fost cea de plastic de la aquamedic

iuilly
22-11-2013, 14:50
salutare..cum am zis in sin acest topic...am si eu un ph 201 si o sonda ph nou din sticla reincarcabila...si nu interfereaza cu nici un T5 , si am 39W...(daca legi balasturile la nulul de protectie si eventual o folie de Al alimentara pe firul sondei se rezolva problema)
http://forum.acvarist.ro/showthread.php?76619-Cum-calibrez-corect-un-ph-controller-PH-201

valyy_dvd
25-11-2013, 18:09
Am vazut ca ati postat diferite preturi pentru ph controlere ,dar nimeni nu a pomenit de tva-ul de 24% care il platesti la posta/vama ,sau pe la voi nu se plateste? ca aici in Buzau tot ce trece de 10 euro ,se taxeaza/

AntonioAndrei
25-11-2013, 20:46
s-a scris in alt post deschis atunci si anume " comanda comuna a ... " care dupa cum se vede s-a anulat :) si acolo erau detaliate toate chestiile astea inclusiv cu lege