PDA

View Full Version : scalariGabiLorin
01-12-2007, 14:14
Am 10 ani de cand cumpar scalari si imi mor tot timpul.. unii dupa 2-3 zile altii rezista o luna, dar oricum la asta se ajunge. Am un acavriu de 80 l si este destul de populat, am f multe scoici, melci si au unde sa se ascunda! Exista vreo solutie? Apa are 24 C.

nsdamian
01-12-2007, 14:30
O sa ai nevoie de 26 grade , pompa de aer ,filtru cel putin "burete bolborositor ,schimburi de apa aprox.30% o data la saptamana cu apa pusa la declorinat 24 ore si cu aceeasi temp. cu apa din acvariu la momentul schimbului de apa.Mancare de 2 ori pe zi,cat mai variata ,incearca sa nu folosesti tubi.Daca ne spui mai multe despre acvariul tau(pesti,nr.,specii),poate o sa gasim o solutie impreuna.

Dudi
01-12-2007, 14:41
Spui ca ai foarte multe scoici...sunt vii sau moarte?

GabiLorin
01-12-2007, 19:16
am tot ce imi trebuie in acvariu,temperatura 24g,nu am plante.mor oricum.specii;carasi aurii,gurami albastri,gupy,xifo.discusii sint mai rezistenti?

Dudi
01-12-2007, 19:47
Ii cresti cu speciile care le-ai enumerat mai sus??daca da, nu stiu dc iti pui intrebarea "de ce imi mor scalarii"

GabiLorin
01-12-2007, 20:05
de ce?nu ii ataca

Dudi
01-12-2007, 20:23
Oke...deja lungim povestea fara rost.. II STRESEAZA!! Pls. mai citeste despre speciile pe care le cresti, sunt mii de topicuri pe acest forum in care se vorbeste despre multe specii de pesti. ;)

Pestinnozaurul
03-12-2007, 08:55
...si scoate tampeniile alea de scoici si melci ca cresc duritatea! scalarilor nu le comvine apa asa de dura cum ai tu! :evil:

Gaia
03-12-2007, 17:57
am tot ce imi trebuie in acvariu,temperatura 24g,nu am plante.mor oricum.specii;carasi aurii,gurami albastri,gupy,xifo.discusii sint mai rezistenti?
nu i-ati raspuns omului la intrebare

killiman
03-12-2007, 18:52
Scalarii sunt pesti ce populeaza un anumit segment din cursul fluviului Amazon.Stiind acest lucru,implicit trebuie sa creem in acvariu un mediu cel putin asemanator cu cel din natura.Cerintele scalarului la chimia apei sunt:-Ph 5,5 pina la 6,5 ;Dh de la 0 la maximum 4;Temperatura 26-29 grade Celsius. Acvariul trebuie sa fie destul de bine plantat,cu substrat inchis la culoare,iar ca specii (colocatare)de pesti vor fi introduse specii pasnice apartinand aceluiasi biotop(amazonian).Nematobrycon palmeri;Paracheirodon innesi;Phenacogrammus interruptus;Paracheirodon axelrodi;Corydoras aeneus;Apistogramma cacatuoides; Nannacara anomala si altele.
Asa ca ! Guramii sunt teritoriali,carasii tulbura apa si consuma plantele,guppy si xipho au alte cerinte de chimia apei.Carasii si guramii din Asia,guppy si xipho Mexic si peninsula Yucatan.
Daca vrei scalari inarmeaza-te cu rabdare,citeste tot ce poti despre Amazon(fluviul),aranjeaza-ti acvariul cu substrat,plante,radacini,lasa-l la ciclat,masoara parametrii chimici ai apei si daca-s cei de mai sus poti introduce linistit pesti din bazinul amazonului .
Cu speranta ca am fost de ajutor ,multa bafta !

Deleted
05-12-2007, 21:32
Am 10 ani de cand cumpar scalari

DOAMNE !!! SPECIE PE CALE DE DISPARITIE !!!!! DE ZECE ANI NU TI-AI DAT SEAMA CA ACESTI PESTI NECESITA O INGRIJIRE SPECIALA,PESTI CU CARE II POTI PUNE IMPREUNA NU SUNT FOARTE MULTI,ASA K,DE CELE MAI MULTE ORI,SE TIN INTR-UN ACVARIU DOAR SCALARI !!!


Am un acavriu de 80 l si este destul de populat

LA 80 L NU POTI TINE MAI MULT DE 6 SCALARI !!! DIN CARE SE VOR ALEGE MAX 2 PERECHI !!!


am f multe scoici, melci si au unde sa se ascunda

COCHILI DE SCOICI,MELCI SAU MAI STIU EU CE SUNT FACUTE DIN CALCAR,DECI CRESC DURITATEA APEI,CEA CE LE FAC RAU PESTILOR,MAI ALES ICRELOR ACESTORA,INAFARA DE CICLIDELE AFRICANE,CARE CHIAR PREFERA APA DURA...nu am plante

FOARTE RAU !!! MAI DEGRABA "SE ASCUND DUPA PLANTE " DECAT DUPA SCOICI !!!


INAINTE SA CUMPERI PESTI, DOCUMENTEAZA-TE FOARTE BINE,MAI ALES K AI LA DISPOZITIE INTERNET,CARTI DE SPECIALITATE...

INCA CEVA :


de ce?nu ii ataca

DACA U AI STA LA PUSCARIE LANGA DOI CRIMINALI IN SERIE DAR EI NU TI-AR FACE NIMIC,TE-AI SIMTII IN SIGURANTA ???

SPER K AI INTELES COMPARATIA...

P.S. : EU NU SUNT "EXPERIMENTAT" IN ACVARISTICA DE 10 ANI,PT K NU AM NICI DUBLUL ACESTOR ANI,DAR AM AVUT RABDARE,M-AM INFORMAT SI DUPAIA AM ACTIONAT...

SPERI SA TI CONT DE CELE SPUSE !!! NU TI LE SPUN CU REA INTENTIE,CI CU SCOPUL DE A TE AJUTA PE TINE...SI A INTELEGE CE NU E BINE

TEZEU
09-12-2007, 00:02
Deleted cred ca te faceai mai bine inteles daca nu foloseai capslock (cel putin mie imi lasi impresia ca "tipi").Si oricum cred ca ai o idee mai putini ani decat initiatorul topicului asa ca fi un pic mai respectuos (parerea mea).
On topic scalari sunt pesti foarte sensibili si eu am avut destule probleme cu ei (din pacate am "ucis" nevoit destui).Ei se asociaza cu un numar destul de restrans de pesti (ma refer la speci).O problema ar fi acvariu cam mic (este bun cat sunt pui ca mai apoi ii chinui), apoi specile de pesti cu care i ai asociat + "ambientul" creat de tine (scoicile care cresc duritatea apei ect.).Parerea mea este ca ar trebui sa te limitezi la a creste vivipari(guppy spre exemplu) si sfatul meu este sa nu dai bani pe discusi(sunt extrem de sensibili).Toate bune